Lederkonferansen 2023 er i gang

Adrian Lund, landskjent for sin åpenhet rundt det å leve med Tourette's, holdt foredrag for nærmere 300 deltakere under PBL Lederkonferanse i Stormen konserthus mandag formiddag.

Lederkonferansen 2023 er i gang

Adrian Lund satte standarden da han i et fyrverkeri av et foredrag var førstemann ut under årets utgave av PBL Lederkonferanse. Mer enn 250 barnehageledere er frem til tirsdag ettermiddag samlet i Bodø for å få faglig og sosialt påfyll i en utfordrende tid.

Publisert:

– Det å komme hit til Bodø i starten av september, er noe jeg ser frem til hvert eneste år, sa PBLs styreleder Eirik Husby da han mandag morgen ønsket deltakerne velkommen til PBL Lederkonferanse i Stormen konserthus.

I sin åpningstale pekte han på alvoret i den økonomiske situasjonen som mange medlemsbarnehager står i.  Han ga også uttrykk for at noen av signalene regjeringen har gitt om fremtidig finansieringssystem for private barnehager, gir grunn til uro.

Samtidig var han tydelig på at rammevilkårene ikke kan være det eneste som opptar dem som jobber i sektoren.

– Vi som er ledere i private barnehager, må også hele tiden være bevisste på hvordan vi kan gjøre en enda bedre jobb – for barna og for våre kolleger og ansatte. Derfor gleder det meg veldig å se at så mange er kommet for å delta på denne lederkonferansen, sa Eirik Husby.

Variert program

Til konferansen er det satt sammen et godt og variert program som både skal gi deltakerne lederfaglig påfyll og betydelige mengder inspirasjon og underholdning.

I tillegg vil det bli mange fine muligheter for barnehageledere til å være sosiale, gjennom hyggelige samtaler og gode opplevelser sammen med nye og gamle venner.

Adrian Lund engasjerte og berørte med sitt sterke foredrag.

Førstemann ut – etter at Bodø-ordfører Ida Pinnerød og styreleder Eirik Husby har gått av scenen – er Adrian Lund, som er blitt landskjent for sin åpenhet om Tourette’s syndrom, etter at han deltok i 71 grader nord for en del år tilbake.

– Jeg er sikker på at disse dagene skal gi oss alle både litt mer klokskap – og ikke minst påfyll av energi. Og det kan alltid komme veldig godt med – ikke minst akkurat nå, sa Eirik Husby i sin åpningstale.

Årets barnehage

Ett av høydepunktene på PBL Lederkonferanse er kåringen av Årets barnehage 2023.

I sommer ble fem finalister klare, og en av dem vil under festmiddagen mandag kveld bli utropt som vinner av den ærefulle tittelen.

Selve utdelingen vil bli overført direkte på Facebook-sidene til PBL og barnehage.no en gang rundt klokken 21.30 mandag kveld.

Styreleder Eirik Husby i PBL ønsket deltakerne velkommen.