Benytt lederkonferansen til å oppleve mer av Bodø!

Utflukten til Kjerringøy er svært populær blant deltakerne på PBL Lederkonferanse. Dette er ett av flere utenom-faglige tilbud som deltakerne kan velge mellom når de kommer til Bodø i starten av september.

Benytt lederkonferansen til å oppleve mer av Bodø!

Er du påmeldt til PBL lederkonferanse og ankommer tidlig på søndag? Da har du mulighet til å oppleve mer av Bodø ved å melde deg på dagstur til vakre Kjerringøy, RIB-tur til spektakulære Saltstraumen eller historisk vandring i Elveparken.

Publisert:

PBL Lederkonferanse arrangeres i Bodø 3.-5. september.

Så langt er det mer enn 250 påmeldte til høstens viktigste happening for ledere i private barnehager. Men ennå er det plass til flere.

– Påmeldingsfristen går ut 15. august. Og vi håper at de som har ventet med å melde seg på til etter ferien, nå hiver seg rundt og blir med. Vi har et veldig godt faglig program, men nesten like viktig er lederkonferansen som en møteplass der du knytter og pleier kontakt med andre ledere i private barnehager, sier arrangementsansvarlig Anne-Lise Grundstad Meby.

Les mer og meld deg på!

Mer enn bare fag

Også i år inneholder lederkonferansen en rekke poster utenom det leder- og barnehagefaglige programmet.

Anne-Lise Grundstad Meby oppfordrer de som melder seg på til konferansen, til også å bli med på en av utfluktene søndag.

– I fjor viste Bodø seg fra sin aller beste side for dem som var med enten til Kjerringøy eller Saltstraumen. Vi satser på at værgudene er med oss også i år, sier hun.

Alle utfluktene har egen påmelding, og turen til Kjerringøy og Saltstraumen har begrenset antall plasser, så her bør du ikke vente for lenge med å sikre deg din plass.

Du melder deg på i påmeldingskjemaet til lederkonferansen samtidig som du melder deg på til konferansen.

Dersom du allerede er påmeldt til lederkonferansen, kan du sende en e-post til for å melde deg på til en av utfluktene.

Opplev eventyrlige Kjerringøy

Dagsturen til Kjerringøy har vært arrangert med stor suksess tidligere år, så det er tydelig at mange ønsker å oppleve dette eventyrlige, nærmest sagnomsuste stedet.

Kjerringøy Gamle Handelssted er et av landets viktigste kulturminner og best bevarte handelssteder – viden kjent også som lokasjon for flere filminnspillinger, spesielt basert på Knut Hamsuns romaner.

De siste par årene har Kjerringøy også vært lokasjon for innspilling av den tv-serien Hver gang vi møtes.

– I fjor vakte det stor begeistring blant deltakerne som var med på turen da de plutselig befant seg nærmest midt i innspillingen, og kjendisfaktoren ble høy, sier Anne-Lise Grundstad Meby og legger til at også årets lederkonferanse sammenfaller i tid med innspillingen av det populære tv-programmet.

Men på Kjerringøy er det primært ikke kjendiser som står i fokus, men en opplevelsesrik dag med lunsj og guidet omvisning både inne og ute på det godt bevarte Kjerringøy Gamle Handelssted.

Å oppleve handelsstedet er som å tre inn i en annen tid, her kjenner du virkelig suset av fortiden, med jektefart og fiskehandel og hverdagsliv i et nordnorsk kystsamfunn i det 19. århundre – omgitt av majestetisk nordlandsnatur på sitt aller vakreste. En helt spesiell opplevelse!

Turen til Kjerringøy starter klokken 12 søndag formiddag, og varer til klokken 18.30.

Minneverdig utflukt langs Bodøelvas vakre kulturlandskap

Har du ikke mulighet til å sette av en hel dag til å reise til Kjerringøy, mangler det imidlertid ikke på alternativer. For midt i Bodø ligger et sjeldent kulturlandskap som strekker seg langs en opparbeidet kultursti som går langs Bodøelva, og vi byr på en guidet tur gjennom dette unike og idylliske landskapet.

Her beveger vi oss i høyeste grad på historisk grunn, med både bautaer fra eldre jernalder, gravhauger fra vikingtiden, middelalderkirken Bodin kirke og rester etter en tysk fangeleir for sovjetiske soldater under andre verdenskrig. Turen ender ved det idylliske friluftsmuseet Bodøsjøen, hvor det imponerende Bodøsjøen jektefartsmuseum ruver i landskapet. Kanskje blir det en kopp te brygget på mjødurt, en urt som har vært i bruk helt siden vikingtiden.

Dette er en lettgått og fin tur på opparbeidet sti som passer for alle, og det settes opp buss til og fra sentrum.  Varighet fra klokken 16 til 18.

RIB-tur til Saltstraumen – Bodøs råeste naturopplevelse

Tur med RIB til spektakulære Saltstrumen er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Bli med på RIB-tur og kom tett på Saltstraumens utrolige krefter – dette er turen for deg som liker vind i håret og frisk luft!

Saltstraumen er verdens sterkeste malstrøm. Fire ganger i døgnet presses mer enn 400 millioner kubikkmeter vann gjennom et 150 meter smalt sund, og kraftig strøm og dype virvler oppstår. De stødige, trygge RIB-båtene kommer så tett på at man både kan se og oppleve strømmen uten at det blir risikabelt.

Underveis på turen stopper vi ved flotte geologiske bergformasjoner. Her får vi høre om Norges geologiske opprinnelse – og om hvor nordmenn egentlig kommer fra!

I området rundt Saltstraumen er det gode næringsforhold for ørn. I de omkringliggende bratte bergene hekker havørnen. Havørna er Nord-Europas største rovfugl og har et vingespenn på opp til 2,5 meter - et utrolig skue på nært hold. Bodø har verdens største bestand av denne majestetiske rovfuglen. Vi kan ikke garantere ørn, men sannsynligheten er høy.

Skal du være med på RIB, er det oppmøte klokken 15.30, og RIB-ene er tilbake i Bodø klokken 18.00.

Velkomstmiddag i lavvo

Søndag kveld klokken 19.30 starter det offisielle programmet med velkomstmiddag i lavvo for alle deltakere. Her serveres det deilig grillmat, god drikke, levende musikk og ikke minst – god stemning i ekte PBL-ånd.

– Det er noe helt spesielt når vi hvert år møtes igjen i Bodø, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup.

– Fjorårets konferanse ble en stor suksess med høy gjensynsglede, og vi ser virkelig frem til høstens store høydepunkt, også i år, fortsetter han.

Les mer og meld deg på!