PBL Lederkonferanse: Siste nytt fra FHI om smittesituasjon og veien videre

PBL Lederkonferanse: Siste nytt fra FHI om smittesituasjon og veien videre

Smittetrykket er for tiden rekordhøyt i Norge og nå som vaksinedekningen i den voksne befolkningen har blitt svært god, er det spesielt barn og ungdom som blir smittet.Folkehelseinstituttet kommer til PBLs digitale lederkonferanse for å snakke om blant annet dagens smittesituasjon i barnehagene og veien videre – forhåpentligvis ut av pandemien.

Publisert:

Mens de fleste av oss hadde et håp om at pandemien skulle ta en ende denne høsten, har det stikk motsatte skjedd. Smitten har eksplodert og det er barn og unge - som i all hovedsak er uvaksinerte - som nå smittes.

Siste nytt til barnehagene

Tone Kristin Bjordal Johansen er seniorforsker ved avdeling for smittevern og beredskap hos Folkehelseinstituttet og har jobbet mye med oppfølging av smitte hos barn og smitteverntiltak for skoler og barnehager under pandemien. Johansen har blant annet bidratt med å utvikle trafikklysmodellen som brukes i barnehagene og å kartlegge omfanget av Covid-19 i barnehager og skoler i Norge, samt gjort løpende vurderinger av smittesituasjonen i barnehagene.

Meld deg på PBLs digitale lederkonferanse

Still spørsmål til FHI

Nå kommer seniorforskeren til PBLs digitale lederkonferanse tirsdag 7. september for å dele siste nytt fra Folkehelseinstituttet spesielt rettet inn mot barnehagene!

Blant annet vil Johansen snakke om:

  • Hva vet vi nå om barn og smitte?
  • Grønt nivå – hva betyr det?
  • Testing og karantene
  • Vaksinering
  • Er det trygt for ansatte å være på jobb i barnehage?
  • Hvordan kan barnehagene best støtte opp om myndighetenes arbeid for å stoppe smittespredningen?
  • Hvilke smitteverntiltak vil gjelde videre i barnehagene fremover?

I tillegg til å få med deg innlegget fra Folkehelseinstituttet, så vil det være mulig å kunne stille spørsmål til Johansens etter hennes innlegg.

Og er det da mulig å få et svar på når pandemien endelig kan være over?