PBL Lederkonferanse: Har barnehagene virkelig noe å lære av menn i korte bukser?

PBL Lederkonferanse: Har barnehagene virkelig noe å lære av menn i korte bukser?

Han er mest kjent for sine prestasjoner ved å vokte buret på fotballbanen. Men kan virkelig Erik Thorstvedt bidra med inspirasjon til god ledelse i barnehagen?

Publisert:

– Ja, er det klare svaret fra den tidligere landslagskeeperen. Både på fotballbanen og i barnehagen er vi avhengig av et fellesskap hvor alle er en del av en gjeng eller et lag. Vi må prestere sammen og drive i samme retning. Gjør vi ikke det, er det vanskelig å lykkes, sier Thorstvedt som kommer til PBLs digitale lederkonferanse 7. september for å snakke mer om hvordan barnehagene kan lære noe av menn i korte bukser.

Les mer og meld deg på PBL Lederkonferanse

Med fotballens logikk og lagarbeid som bakgrunn snakker han muntert og inspirerende om hvordan vi best mulig kan prestere innenfor hvert vårt felt – med de menneskene vi til enhver tid er sammen med. Thorstvedt er opptatt av den samlede prestasjonen til laget.

– Noen vil alltid være mer lagspiller enn andre. Enkelte medarbeidere kan spore av underveis. Av og til må vi kanskje endre oss mot vår vilje – gjøre ting du ikke er enig i. Slik er det på fotballbanen også. Men vi er alle på ett og samme lag hvor vi kan påvirke hverandre i riktig retning, sier Thorstvedt og trekker frem betydning av å investere i en kollegagjeng som har det godt sammen.

Erik Thorstvedt beskjært.jpg

– Det er mye kjekkere å spille på et lag som vinner de fleste kamper enn de som taper mye. Jeg har fått erfart begge deler. Jeg tror mange fotballspillere kunne lært mye av de som jobber i barnehagen. Akkurat som barnehagene kan lære mye av fotballen.

Det får du høre mer om på PBL Lederkonferanse.

Om foredragsholderen:

Erik Thorstvedt regnes av mange som Norges beste keeper gjennom tidene. Han har spilt profesjonelt i Sverige, Tyskland og England, og har til sammen 97 A-landskamper for Norge. Thorstvedt har etter endt fotballkarriere vært keepertrener på landslaget, sportsdirektør, forfatter, ekspertkommentator, programleder og gründer. Han er de siste årene kanskje mest kjent fra TV Norges to programserier Heia Tufte!