Nettverksdagen ga ny giv

Arrangerte nettverksdag. Torbjørg Aalborg (t.v) og Anne Vikjord var godt fornøyd med Nettverksdagen og fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

Arrangerte nettverksdag. Torbjørg Aalborg (t.v) og Anne Vikjord var godt fornøyd med Nettverksdagen og fikk gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

Nettverksdagen ga ny giv

Deltakerne på Nettverksdagen 11. april fikk mye faglig påfyll innen tema ledelse, men det var å treffes og kjenne på fellesskapet som ga mest.

Publisert:

For første gang inviterte PBL til Nettverksdagen 11. april 2019. Denne dagen skiller seg fra kurs og større konferanser med at det er en møteplass for litt færre deltakere og med formål om også å bygge nettverk. Totalt var det 30 personer som møtte opp på PBLs lokaler i Oslo for faglig påfyll innen ledelse, men ikke minst muligheten til å treffe andre daglig ledere.

Torbjørg Aalborg er til vanlig nettverksleder for ledernettverk i PBL. På Nettverksdagen loset hun deltakerne trygt igjennom et spennende program.

– Deltakerne fikk mulighet til å snakke seg imellom og det var mulig å stille spørsmål under innleggene. I tillegg hadde vi en paneldebatt som ga gode innspill på tema som opptar barnehagelederne. Tema som bemanning, finansiering, kvalitet og måling av kvalitet. Vi håper dette ble en arena som bidro til en annen type læring og miljø enn det større konferanser gjør, selv om det også er viktig, sier Aalborg.

– Det har vært en helt fantastisk dag, sier Anne Vikjord. Hun holdt innlegget «Å lede i motvind» på Nettverksdagen. Vikjord er advokat i PBL og nettverksleder for flere ledernettverk i PBL. – Vi er så takknemlige for alle som kom og gjorde denne dagen så fin. Her ble det rom for å snakke om både store utfordringer i sektoren, men også om gleder og utfordringer ved å være barnehageleder. Slik jeg seg det ble det en matnyttig dag og håper deltakerne opplevde det samme, sier Vikjord.

Fornøyde deltakere

Det møtte deltakere fra hele landet på Nettverksdagen. Cecilie Halstensen og Karina Kjørstad var to av deltakerne som hadde møtt opp på Nettverksdagen. Halstensen fra Oslo og Kjørstad fra Nordfjordeid.

Karina Kjørstad (t.v) og Cecilie Halstensen var to av deltakerne som hadde møtt opp på Nettverksdagen. Karina Kjørstad (t.v) og Cecilie Halstensen var to av deltakerne som hadde møtt opp på Nettverksdagen.

– Det var utrolig godt å få komme hit og kjenne på fellesskapet. Det gir en trygghetsfølelse som er viktig å få kjenne på. Jeg har fått bekreftelse på at man gjør mye bra, men også inspirasjon til å gjøre ting enda bedre. Det mest konkrete jeg tar med meg inn i hverdagen må være at også jeg kan få lov å ta ordentlig matpause, sier Cecilie Halstensen.

– Jeg skal hjem og bearbeide alle inntrykk. Det har vært en veldig nyttig og inspirerende dag. Mange gode foredrag og veldig fint å få høre fra andre om hva de tenker og gjør i saker som opptar oss i sektoren. Utrolig bra dag, og jeg er glad for at jeg tok turen, sier Karina Kjørstad.

Faglige innlegg

Det var flere faglige innlegg i løpet av dagen. Dagen startet med innledning fra administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe. Hun rammet inn dagen med de store linjene. Det som opptar sektoren i stort og spennende prosjekter PBL jobber med som omfatter mobbing og forebygging av vold og overgrep mot barn.

Daglig leder i Agenda rådgiving, Marit Brandt Lågøyr, holdt et spennende foredrag om hva det vil si å være leder, at du må ta deg tid til å være leder og hva som er ditt ansvar.

Daglig leder i Agenda rådgiving, Marit Brandt Lågøyr, holdt et spennende foredrag om ledelse på Nettverksdagen.Daglig leder i Agenda rådgiving, Marit Brandt Lågøyr, holdt et spennende foredrag om ledelse på Nettverksdagen.

I tillegg til innlegg fra Anne Vikjord var også forhandlingsleder i PBL Espen Rokkan på plass med innlegg om viktigheten av et godt styre, og kommunikasjonsrådgiver Aurora Dyrnes snakket om endringsledelse og digital strategi i barnehagen.

Toppet med panelsamtale

Foruten innleggene ble det også gjennomført en paneldebatt hvor fire nettverksdeltakere reflekterte rundt spørsmål om sektoren. Camilla Skagen Nordbø, Ingeborg Hageberget, Per Erik Jenssen og Kristin Myhren Ødegård stilte sporty opp for å svare på spørsmål både fra Aalborg og fra engasjerte tilhørere i salen. Spørsmål som «Hva er din største utfordring som leder?» til «Hvorfor er du med i et ledernettverk?» ledet til svar om uforutsigbar finansieringsordning, og et ønske om et forum hvor man fritt kan diskutere store og små gleder og utfordringer som leder i en barnehage.

Deltakere i paneldebatten. Camilla Skagen Nordbø (f.v.), Ingeborg Hageberget, Per Erik Jenssen og Kristin Myhren Ødegård.Deltakere i paneldebatten. Camilla Skagen Nordbø (f.v.), Ingeborg Hageberget, Per Erik Jenssen og Kristin Myhren Ødegård.

– Det hele ble en veldig god dag. Her har deltakerne bidratt, fått og skapt noe selv. Det ble en smakebit på hvordan det er å delta i PBL Ledernettverk, og det var det vi ønsket, sier Aalborg. Vi håper på å få satt opp en lignende dag til høsten. Og vil du ikke vente så lenge er det mulig å bli med i PBL Ledernettverk. Vi har åpnet for påmeldinger allerede nå før sommeren, avslutter hun.

Kan PBL Ledernettverk være noe for deg?

Les mer om ledernettverk