PBL inviterer til digitalt seminar om arbeidet for sårbare barn i barnehagen

PBL inviterer til digitalt seminar om arbeidet for sårbare barn i barnehagen

Piloteringen av Stine Sofie Barnehagepakke, som er opplæringsprogrammet om vold og overgrep for Barnas verneombud, er avsluttet. Mandag 10. mai presenterer Stine Sofies Stiftelse resultatene i et digitalt seminar om Barnas verneombud, hvor du også kan bli bedre kjent med innholdet i programmet.

Publisert:

Om lag 300 barnehager i henholdsvis Bodø kommune, private barnehager i Asker og utvalgte barnehager i Oslo, Viken og Agder har i ett år vært med og testet piloten som skal gi styrket handlingskompetanse for ansatte i barnehagen om vold og overgrep mot barn. Alle pilotbarnehagene har deltatt på tre samlinger med foredragsholderne Ole Morten G. Mouridsen og Harald Dean fra Stine Sofies Stiftelse.

– Gleder oss til å dele rapporten

Nå er piloten avsluttet og arbeidet med å ferdigstille resultatene gjøres av konsulentselskapet PWC Resultatene fra dette arbeidet vil bli presentert for første gang på det digitale seminaret.

– Selv om vi jobber med å ferdigstille resultatene, så ser vi en positiv trend i tilbakemeldingene fra deltakerne. Vi gleder oss til å dele hele rapporten og alle resultatene på seminaret 10. mai, sier Ole Morten G. Mouridsen, fagrådgiver i Stine Sofies Stiftelse og pedagog i Stine Sofie Barnehagepakke.

Deler erfaringer

Seminaret blir i sin helhet sendt digitalt fra studio i Oslo og vil være åpent for alle som ønsker å se på via PBLs Facebook-side. Meld deg på arrangementet i dag, så blir du varslet når sendingen starter. 

Om du ikke ønsker å følge sendingen på Facebook, kan du se den her. Opptak av seminaret vil også bli lagt ut i ettertid. 

Samme dag klokken 10.00-12.00 arrangerer PBL seminar om fremtidens barnehage som også sendes gratis via vår Facebook-side. 

PBLs faste debattleder Trude Teige skal lede seerne gjennom sendingen som har følgende på programmet:

  • Åpning ved PBL og Stine Sofies Stiftelse
  • PWC legger frem resultatene fra piloten Stine Sofie Barnehagepakke
  • Intervju med fagrådgiver Ole Morten G. Mouridsen i Stine Sofie Stiftelse om deres erfaringer med piloteringen
  • Billingstad barnehage – Slik har vi jobbet med Barnas verneombud i vår barnehage
  • Barnevernet i Bodø kommune – Ser barnevernet en effekt av Stine Sofie Barnehagepakke?
  • Panelsamtale med deltakende gjester og inviterte politikere

– Dette seminaret kan jeg love det er verdt å få med seg. Både for barnehager som har deltatt i piloten, barnehager som er påmeldt Barnas verneombud eller barnehager og alle andre som er nysgjerrige på denne satsingen, sier utviklingsleder for Barnas verneombud, Kari Vold Jensen.

Starter utrullingen til hele landet

Nå skal også satsingen rulles ut til barnehager i resten av landet. Først ut er Stavanger, Bergen og Lillestrøm med oppstart i august 2021. Deretter vil utrullingen skje fortløpende.

– PBL og Stine Sofies Stiftelse har gjort mange gode erfaringer gjennom pilotåret. Deriblant ser vi at det er klokt å kjøre satsingen kommunevis slik vi har gjort i Bodø, hvor alle barnehager har vært med på dette arbeidet og hvor kommunen har hatt et eierskap til satsingen, sier Kari Vold Jensen.

Med klar oppfordring til alle som jobber innenfor barnehagesektoren om å få med seg seminaret mandag 10. mai. 

PS! Seminaret skulle etter planen være startskuddet for PBLs landsmøte på Gardermoen. I et ekstraordinært landsmøte 24. mars vedtok PBLs medlemmer å flytte landsmøtet til 1. og 2. november på grunn av den pågående pandemien.