Alexander og Trine Lise til BVO-dagene med sterke historier

Både Alexander Skadberg og Trine Lise Olsen kan se tilbake på mye vondt fra barndommen. De tar med seg personlige erfaringer når de i november skal møte mange hundre barnehageansatte under BVO-dagene.

Alexander og Trine Lise til BVO-dagene med sterke historier

Programmet til Barnas verneombud-dagene 11. og 12. november er i ferd med å ta form. Allerede nå kan du melde deg på – og se frem til å bli bedre kjent med blant andre Alexander Skadberg og Trine Lise Olsen.

Publisert:

Barnas verneombud er et nasjonalt tverrfaglig kunnskapsløft i barnehagene i regi av PBL. Satsingen skal heve kompetansen til landets barnehageansatte for å kunne forebygge, varsle og bidra til å hjelpe de minste og mest sårbare i samfunnet innenfor følgende tre områder:

  • Vold, omsorgssvikt og seksuelle overgrep mot barn
  • Barnehagemiljø, mobbing og krenkelser
  • Barn med behov for spesiell tilrettelegging.

To dagers konferanse

Mye av arbeidet til Barnas verneombud (BVO) handler om å utvikle og drifte digitale opplæringsprogram til bruk for barnehageansatte.

I tillegg arrangeres hver høst BVO-dagene, en todagers konferanse der det rettes søkelys mot viktige temaer innenfor de tre satsningsområdene.

Les mer og meld deg på

Når det nå er åpnet for påmelding til høstens konferanse, har utviklingsleder Kari Vold Jensen i PBL allerede flere sterke navn på blokka:

Viktig konferanse for hele sektoren

BVO-dagene arrangeres i høst for tredje året på rad. Om lag 700 deltakere var med – enten fysisk eller digitalt – da konferansen ble arrangert i fjor høst.

Men mens det til nå har vært flest deltakere fra den private delen av barnehagesektoren, tror Kari Vold Jensen at et nylig inngått samarbeid med kommunesektorens organisasjon KS vil gjøre konferansen mer synlig for hele sektoren.

– Arbeidet med å sette de ansatte i barnehagene bedre i stand til å se og handle er selvfølgelig like viktig uansett hvem som eier barnehagen de jobber i, sier utviklingsleder Kari Vold Jensen.

Hun oppfordrer ledere og ansatte i barnehagene til å følge med på nettsiden til BVO-dagene etter hvert som postene på programmet blir klare.

Årets konferanse går av stabelen i Oslo kongressenter 11. og 12. november. Kan du ikke være i Oslo på dette tidspunktet, er det mulig å delta digitalt.

Les mer og meld deg på