Underskriftskampanje om valgfrihet – PBL oppfordrer medlemmene til å dele

Underskriftskampanje om valgfrihet – PBL oppfordrer medlemmene til å dele

«Foreldrenes valgfrihet må bestå – det må også kunnskapsministeren forstå!» En barnehagemamma på Lillehammer har startet en nasjonal underskriftskampanje mot regjeringens planer om å gi kommunene mer styring, på bekostning av foreldrenes valgfrihet. PBL støtter kampanjen og oppfordrer medlemsbarnehagene til å dele informasjon om den.

Publisert:

– Regjeringens forslag om å gi kommunene styringsrett over «godkjenning, opptak, dimensjonering og kapasitet» vil åpenbart svekke foreldrenes muligheter til selv å velge hvilken barnehage de ønsker for sine barn. Forslaget er også en stor trussel mot private barnehager, som er helt avhengige av at foreldrene kan velge dem. Derfor har PBL og mange private barnehager reagert sterkt på forslaget. At det nå også er foreldre som engasjerer seg, og som står opp for foreldrenes mulighet til fortsatt å kunne velge barnehage, er både viktig og riktig. , sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL – og legger til:

– Foreldrene og de private barnehagene står sammen i kampen mot dette forslaget. Dette er derfor et initiativ som PBL støtter, og som bør gjøres kjent for alle småbarnsforeldre og andre interessenter.

Passert 5.000 underskrifter

Det er barnehagemamma Marianne Borgenvik Kveseth fra Lillehammer som har tatt initiativet til den nasjonale underskriftskampanjen «Mitt barn - mitt valg». I skrivende stund har mer enn 5.000 personer signert på kampanjen. I oppropet skriver Kveseth blant annet:

«Det er vi som foreldre som vet hvilken barnehage som passer våre barn best!

Fremover kan det bli til at kommunen i større grad velger hvilken barnehage ditt barn skal gå i for deg, der du ikke får være med å bestemme hvilken barnehage ditt barn skal gå i. Kunnskapsminister Tonje Brenna og regjeringen vil, i sin nye barnehagestrategi, gi kommunene verktøy til å overstyre foreldrenes valg. Som foreldre med barn i barnehagen reagerer vi sterkt på dette forslaget!

I praksis betyr den skisserte endringen at kommunene får rett til å bestemme hvilken barnehage ditt barna skal gå i og hvilke barnehageplasser som skal bestå. Derfor slår vi alarm!

Vi foreldre som står bak dette oppropet, vil kjempe for at vår valgfrihet ikke svekkes, at vi viser viktigheten med selv å kunne bestemme hvem som skal gi omsorg og trygghet til våre barn og hvor deres grobunn for andre relasjoner skal være. Vi vet best hvilken barnehage som passer våre barn og familiens livssituasjon.

Foreldrenes valgfrihet må bestå – det må også kunnskapsministeren forstå!»

Underskriftskampanjen

Deltar på seminar på PBL-landsmøtet

Initiativtaker Marianne Borgenvik Kveseth oppfordrer foreldre og andre som støtter saken til å signere og dele oppropet med andre. Kveseth har også opprettet en Facebookgruppe for saken. 

PBL oppfordrer også medlemsbarnehager som ønsker å støtte opp om initiativet til å dele informasjon om oppropet med foreldre og andre mulige støttespillere, slik at de selv kan velge å sette seg inn i saken og eventuelt gi sin støtte.

PBL har også invitert Kveseth til det politiske seminaret på PBLs landsmøte mandag 8. mai. Her vil barnehagemammaen fra Lillehammer fortelle om sitt engasjement og underskriftskampanjen, og også utfordre politikerne som deltar i debatten om temaet.