Din barnehage kan hjelpe barn i Gaza og Israel

Å henge opp plakater med informasjon om innsamlingen er noe av det SOS-barnebyer foreslår at barnehagene kan være med på.

Din barnehage kan hjelpe barn i Gaza og Israel

Krigen mellom Israel og Hamas berører oss alle, også barna i barnehagen. SOS-barnebyer inviterer nå barnehager over hele landet til å hjelpe barn på begge sider.

Publisert:

– SOS-barnebyer i Israel og SOS-barnebyer i Palestina holder blikket fast på dem vi er til for: Barna. Gjennom én innsamlingsaksjon, kan dere være med og støtte barn og familier begge steder, sier generalsekretær Sissel Aakak i SOS-barnebyer.

Krigen mellom Israel og Hamas har vart i snart to måneder og rammer barn på begge sider av konflikten.

«De trenger nå at noen er der for dem, og ser dem for nettopp det de er: Barn helt uten skyld for de voksnes handlinger. Sammen kan vi gjøre livet deres litt bedre», skriver SOS-barnebyer på sine nettsider.

Nå inviterer organisasjonen barnehager over hele landet til å være med på innsamling av penger for å hjelpe krigsrammede barn og familier i Gaza, Israel og på Vestbredden.

SOS-barnebyer foreslår en rekke tiltak som barnehagene kan være med på:

  • Dere kan arrangere innsamling, ha basar eller arrangere julemarked. Bare fantasien setter grenser, og all hjelp er god hjelp.
  • Vi har opprettet en Spleis som foreldre enkelt kan støtte via Vipps eller bankkort. Hvis dere ønsker å vite hvor mye deres barnehage samler inn, kan dere opprett en egen Spleis med egen QR-kode. Det er opp til dere.
  • Dere kan også dele Vipps #24869 med foreldrene og støtte vårt nødhjelpsfond. Vær bare oppmerksom på at ved bruk av Vipps vet vi ikke hvilken barnehage som samler inn.
  • Be gjerne foreldrene spre innsamlingsaksjonen videre, heng opp plakater med QR-koden i barnehagen og i lokalsamfunnet deres.

Mer informasjon og støttemateriell finner dere på SOS-barnebyers nettsider.

SOS-barnebyer er en politisk og religiøst uavhengig organisasjon og arbeider i henhold til FNs barnekonvensjon. SOS-barnebyers hovedoppgave er å jobbe for at alle barn får vokse opp i en omsorgsfull familie. SOS-barnebyer jobber både internasjonalt og i Norge.