PBL diskuterte korona-situasjonen med statsråden fredag

PBL diskuterte korona-situasjonen med statsråden fredag

Fire uker er gått siden barnehagene åpnet igjen, men fortsatt gjenstår mye viktig arbeid før alt er som før i barnehagesektoren. Fredag diskuterte PBL, og andre sentrale aktører i bransjen, situasjonen med kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.

Publisert:

Under hele korona-krisen har PBL hatt jevnlige måter med statsråden, sammen med andre sentrale aktører i bransjen.

– Vi opplever at det er et veldig godt samarbeid mellom aktørene og departementet, og at statsråden er oppriktig interessert i informasjon og synspunkter om det som nå skjer i sektoren. Det mener vi er veldig bra og viktig for at sektoren skal komme ut av denne krisen på en best mulig måte, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

Blant de forholdene som PBL tok opp med statsråden fredag, var utfordringene med manglende dekning av ekstraordinære kostnader i forbindelse med å drive barnehage med styrket smittevern under korona-pandemien og balansegangene knyttet til blant annet styrket smittevern og barnehagens åpningstider.

PBL har torsdag og fredag fått mange viktige tilbakemeldinger fra medlemmene i en ny undersøkelse, som PBL-direktøren presenterte for statsråden i møtet fredag.

– Jeg vil takke alle som gir konstruktive og viktige tilbakemeldinger til oss i PBL i denne tiden. Både gjennom medlemsundersøkelsene og ellers. Det gir oss muligheten til å gi medlemmene best mulig hjelp og service, og også kunne gi oppdatert beskrivelse av situasjonen i sektoren til myndighetene, kommenterer Lindboe.