Her er smittevernveilederen til barnehagene

Her er smittevernveilederen til barnehagene

Utdanningsdirektoratet har nå publisert smitteveilederen som skal gi råd og støtte til barnehager i forbindelse med gjenåpningen og videre drift under koronavirusutbruddet.

Publisert:

– Veilederen er et viktig tiltak og skal gi svar på hvordan barnehagene kan drifte trygt og samtidig unngå smitte. Den inneholder blant annet konkrete råd om hvem som skal holde seg hjemme, hvordan renholdet skal gjennomføres og hvordan man kan organisere dagen for å redusere antall kontaktpunkter. Videre inneholder veilederen også en sjekkliste som alle barnehager må ha kontroll på, , sa kunnskapsminister Guri Melby da smittevernveilederen ble lansert onsdag klokken 16

Det er også laget informasjonsskriv til foreldrene på flere språk.

Veilederen er utarbeidet i tett samarbeid med blant annet Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet for å bidra til å begrense smitte under en kontrollert gjenåpning av barnehager. Melby understreket at hun føler seg helt trygg på at barnehagene nå kan åpne. Hun viste til blant kunnskap fra Sverige som har hatt åpne barnehager og skoler hele tiden og ikke har kunnet påvise smitte.

PBL arrangerer medlemsmøte om gjenåpningen av barnehager onsdag klokken 19.00, hvor den nye smittevernveilederen blir et viktig tema. Se medlemsmøte på facebook her. 

Melby avsluttet med å understreke at veilederen, som er publisert på Utdanningsdirektoratet, er et dynamisk dokument hvor det kan komme endringer underveis, ikke minst basert på tilbakemeldinger fra barnehagene som nå skal ta den i bruk.