Ta et viktig miljøgrep - bli med på klesbyttedagen

Ta et viktig miljøgrep - bli med på klesbyttedagen

Nå kan din barnehage ta et viktig miljøgrep og samtidig gi foreldre mulighet til å skaffe «nye» klær til barna ved å bli med på den store klesbyttedagen.

Publisert:

Naturvernforbundet skulle arrangerer den store klesbyttedagen lørdag 28. mars, men måtte utsette på grunn av koronapandemien. Nå er ny dato satt og alle barnehagene inviteres til å være med på aksjonen 21. november som et viktig bidrag for miljøet vårt.

Perfekt å bytte barneklær

Klesforbruket i Norge er en sterk bidragsyter til de mange miljøutfordringene på verdensbasis, ikke minst barna har et enormt forbruk av klær ettersom de vokser fort ut av plaggene sine. 

Dermed rekker klærne sjelden å bli utslitt før de er for små. Klesbyttedag i barnehagen er derfor en perfekt anledning for foreldre å bytte til seg nye klær til barna, og samtidig bidra i den viktige kampen for miljøet.

– Klesbytting er både gøy, enkelt og et supert miljøtiltak, både gjennom reduserte utslipp, men også fordi man får tilgang til klær med mindre kjemikalier i. Barn er nemlig ekstra sårbare for miljøgifter, og særlig yttertøyet til barn er satt inn med impregnering for å være skitt- og vannavvisende, sier Janne Melbye Gillgren, fagrådgiver i Naturvernforbundet.

Over hele landet

Takket være engasjerte klesbyttearrangører har over 60.000 plagg fått nye eiere de siste årene. Naturvernforbundet ser gjerne at enda flere blir med – både for miljøet men også som et sosialt treffpunkt.

Som arrangør mottar barnehagen tett oppfølging fra Naturvernforbundet med tips om hva som bør gjøres når, samt materiellpakke med plakater til annonsering, skilt og byttekuponger.


Les mer om årets arrangementer Naturvernsforbundets nettside.

Påmelding og mer informasjon