Anna Rigmor Moxnes er Årets barnehageinspirator 2019

Anna Rigmor Moxnes er Årets barnehageinspirator 2019

Anna Rigmor Moxnes er Årets barnehageinspirator 2019

Anna Rigmor Moxnes, Universitetslektor ved Universitetet i Sørøst-Norge, mottok mandag kveld prisen Årets barnehageinspirator 2019. Deler av prisen skal hun bruke på arbeidsplassen.

Publisert:

Prisen på 50.000 kroner ble delt ut av tidligere direktør i PBL, Arild M. Olsen under PBLs landsmøte på Gardermoen. 

– Dette er så utrolig stort. Jeg er veldig rørt for dette er kanskje noe med det største jeg har opplevd i mitt liv, sa Anna Rigmor Moxnes da hun mottok prisen.  

Og hun har allerede bestemt hva deler av prispengene skal gå til.

– Jeg vil gjøre barnehagelærerutdanningen i Drammen mer synlig. For i dag er veldig tomme lokaler, og det er ingen ting som sier at vi har en barnehagelærerutdanning her bortsett fra noen skilter. Kanskje bilder som illustrerer utdanningen, funderer Moxnes.

Rekordmange forslag

Det er niende gang PBL (Private Barnehagers Landsforbund) deler ut prisen Årets barnehageinspirator til en foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger. Prisen går til en foreleser som gjør en spesiell innsats for å skape engasjerte studenter som er stolte av sitt yrkesvalg som barnehagelærer.

Det er studentene ved landets universiteter og høgskoler som foreslår kandidater til prisen. I år fikk PBL inn forslag på 61 kandidater fra hele landet. At det er studentene som har nominert Moxnes til prisen, setter hun ekstra stor pris på.

– Det er en enorm stor tillitserklæring. For meg var det stort i det hele tatt å bli nominert og da jeg så de andre finalistene og leste om dem, så tenkte jeg at ja, det var hyggelig å bli nominert. Å vinne prisen hadde jeg ingen tro på, sier en meget glad Moxnes.

Juryen har bestått av Eirik Husby (eier og daglig leder i Borg barnehager og leder i PBL-styret), Frank Alexander Bræin (leder av Pedagogstudentene) og Bente Fønnebø (førstelektor ved OsloMet storbyuniversitet).

Til slutt kjempet følgende fem kandidater om den gjeve prisen:

  • Anna Rigmor Moxnes, universitetslektor – Universitetet i Sørøst-Norge
  • Elisabeth Walsøe Lehn, høgskolelektor – Dronning Mauds Minne
  • Erik René Larssen Fagerheim, universitetslektor – Universitetet i Stavanger
  • Helene Torsteinson, høgskolelektor – Høgskolen på Vestlandet
  • Steffen Tangen, høgskolelektor, Høgskolen i Østfold

Gode forelesere gir barnehagekvalitet

– Vi hadde fem meget sterke kandidater i finalen og det var ingen enkel jobb for juryen å kåre en vinner. Når det er sagt er det en meget verdig vinner som står igjen til slutt. Anna Rigmor Moxnes er i aller høyeste grad en inspirasjon for studentene og en faglig meget sterk kandidat, sier juryformann Eirik Husby.  

Husby trekker frem at det har vært et stort engasjement rundt prisen ved landets utdanningsinstitusjoner og mener det er et kvalitetsstempel at det er studentene selv som har nominert kandidatene.

– Det er på barnehagelærerutdanningen mye av grunnlaget for kvaliteten i barnehagene legges. Med denne prisen ønsker PBL å løfte frem de dyktige foreleserne som inspirerer og motiverer morgendagens barnehagelærere, og som på den måten bidrar til høy kvalitet i utdanningene – og i barnehagene, sier Eirik Husby.

Populær blant studentene

Anna Rigmor Moxnes er utdannet barnehagelærer og hentet selv tidlig inspirasjon til sitt yrkesvalg fra sin mor eva Moxnes som satt i salen og overvar prisutdelingen.

– Jeg har mange jeg vil takke. Både studentene som har nominert meg og som inspirerer meg hver dag. Mine kolleger over hele landet som inspirerer meg hver dag, men ikke minst mamma som selv har bakgrunn fra barnehage og har inspirert meg gjennom hele oppveksten, sier Moxnes. 

Juryen har også bitt seg merke i at Årets barnehageinspirator er svært populær blant studentene.

«Anna er en foreleser jeg aldri kommer til å glemme. Hun har gjort tiden min på universitetet verdt det. Hun snakker om faget sitt med så stor lidenskap og glede at man ikke kan gjøre annet enn å glede seg til å jobbe med det selv.»

«Jeg har stor tro på at Anna kunne inspirert et hvilket som helst menneske til å gjøre det de ønsket. Anna er en verdig vinner av denne prisen fordi hun setter studentene sine først, jobber seg selv til beinet for at vi skal få de beste opplevelsene, erfaringene og den beste kunnskapen. Hun bruker egne erfaringer og opplevelser for å gjøre undervisningen lettere å forstå og for å gi oss assosiasjoner til hva slags barnehagelærer vi kunne tenke oss å bli.»

Niende gang prisen deles ut

PBL (Private Barnehagers Landsforbund) er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager.

Årets barnehageinspirator ble første gang delt ut i 2009 og det er i år niende gang prisen deles ut. Siden 2015 har prisen vært delt ut annet hvert år i forbindelse med PBLs landsmøte.

Tidligere vinnere av prisen er:

2009 – Sonja Kibsgaard, Dronning Mauds Minne Høgskolen i Sør-Trøndelag

2010 – Ingrid Groseth, Høgskolen i Hedmark

2011 – Brit Nordbrønd, Høgskolen i Oslo og Akershus

2012 – Liv Ingrid Fjellanger, Høgskolen Stord/Haugesund

2013 – Margareth Sandvik, Høgskolen i Oslo og Akershus

2014 – Dag Østvold Tangen, Høgskolen i Hedmark

2015 – Marit Granhold, Høgskolen i Oslo og Akershus

2017 – Jan Ingar Båtvik, Høgskolen i Østfold