Linnéa natur- og gårdsbarnehage er Årets barnehage 2023

Daglig leder og eier Marita Klund i Linnéa natur- og gårdsbarnehage mottok prisen Årets barnehage 2023 sammen med kollegene Vibeke Nøkleby, Rikke Aaser, Henrik Torgersen og Tonje Jørgensen.

Linnéa natur- og gårdsbarnehage er Årets barnehage 2023

–  Det her var rått! Herregud! Det sa en strålende glad daglig leder Marita Klund da Linnéa natur- og gårdsbarnehage fra Indre Østfold mandag kveld ble kåret til «Årets barnehage 2023».

Publisert:

PBL (Private Barnehagers Landsforbund) har for åttende året på rad kåret «Årets barnehage» blant organisasjonens 1930 medlemsbarnehager.

Prisen ble delt ut i forbindelse med festmiddagen for mer enn 275 barnehageledere under PBLs lederkonferanse i Bodø mandag kveld.

– Jeg er stolt og ydmyk over det vi som team har fått til. Og det er utrolig gøy å se hva vi kan få til når vi sammen drar i samme retning, sa Marita Klund da hun og fire kolleger mottok prisen.

– Så jeg ønsker å rette en takk til hele teamet, både de som er her og de som er hjemme. Og så må jeg takke foreldrene for den tilliten de gir oss, la hun til.

Fem finalister

I juni ble Linnéa natur- og gårdsbarnehage plukket ut som en av fem finalister i kåringen. De fire andre var Kardemomme barnehage (Oslo), Knatten barnehage (Tvedestrand), Læringsverkstedet Eid barnehage (Stadt) og Sjøskogbekken FUS barnehage (Trondheim).

Engasjementet rundt kåringen av «Årets barnehage» har aldri vært større enn i år. Da PBL inviterte foreldre, ansatte og andre med engasjement for gode barnehager til å nominere kandidater, kom det inn mer enn 400 forslag på over 300 barnehager.

Leverer på alle kriterier

I juryens begrunnelse heter det at vinneren leverer sterkt på absolutt alle kriteriene som barnehagene vurderes utfra:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Masse ros fra juryen

Det er styret i PBL (Private Barnehagers Landsforbund) som er jury for kåringen. I sin vurdering vektlegger juryen ikke minst barnehagens svært gjennomtenkte pedagogiske arbeid der livsmestringsperspektiv og husmannspedagogikk står helt sentralt.

«I tråd med husmannspedagogikken deltar barna aktivt i alle hverdagens gjøremål, og gjennom dette får de ikke bare gode opplevelser her og nå. De lærer også både å mestre livet og å vise omsorg for seg selv og andre. De utvikler kreativitet, opplever mestring og blir trygge, selvstendige og robuste», heter det i juryens begrunnelse.

Vinneren får dessuten honnør for at den har opprettet en egen stilling for systematisk arbeid med tidlig innsats for barn med ulike utfordringer og behov.

Barnehagen byr også på en rekke spennende naturopplevelser for barna, blant annet overnattingsturer i hytte, gapahuk og under åpen himmel – og der de blant annet får oppleve orrhaneleik på nært hold.

Prisen er på 25.000 kroner, og barnehagen får dessuten et skilt til å henge ute i barnehagen, som synlig bevis på kåringen.