Her er finalistene i kåringen av Årets barnehage 2022

Her er finalistene i kåringen av Årets barnehage 2022

Fem barnehager er klare som finalister i kåringen av Årets barnehage 2022. Nå kan du stemme frem din favoritt.

Publisert:

– Dette er noe av det artigste vi gjør. Gjennom denne kåringen får vi frem litt av alt det fantastiske arbeidet som legges ned i PBL-barnehagene hver dag. Og her er det virkelig mye å være stolt over, sier styreleder i PBL og juryleder Eirik Husby.

For syvende året på rad skal PBL dele ut prisen Årets barnehage. Som vanlig har PBL invitert foreldre, ansatte og alle andre med engasjement for barnehagesektoren til å nominere sine favoritter blant PBLs nesten 2.100 medlemsbarnehager.

Og som vanlig har responsen vært formidabel.

Imponert over engasjementet

I den første kåringen etter pandemien er Eirik Husby imponert over det engasjementet som er der ute, og for den takknemligheten mange foreldre viser overfor sin barnehage.

– Gjennom foreldreundersøkelser og andre tilbakemeldinger som barnehagene får, vet vi at foreldre flest er godt fornøyde med barnehagetilbudene. Men én ting er å være fornøyd – noe annet er å mene at akkurat barnehagen ditt barn går i, fortjener en pris som denne. Bare det å bli nominert er derfor liten seier i seg selv, sier Eirik Husby.

Kriterier

Styret i PBL har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vinne prisen Årets barnehage 2022:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Nesten 300 forslag

Etter at PBL tidlig i vår gikk ut og ba om innspill til kandidater, er det kommet inn nærmere 300 forslag. Flere av barnehagene er nominert av flere personer.

– I begrunnelsene i nominasjonene gjenkjenner vi noe av det vi vet foreldre verdsetter med en god barnehage. Det er barnehager med trygge, imøtekommende og engasjerte ansatte – og kultur for kreativitet og skaperglede: Kort sagt barnehager der barna blir sett og verdsatt, sier Eirik Husby.

Fem finalister

Selv om jurymedlemmene gjerne skulle hatt alle de nominerte opp på scenen i forbindelse med prisutdelingen, har de måttet ta noen krevende valg for å komme ned på et finaleheat på fem barnehager.

De fem finalistene i årets kåring er:

Avstemning på nett

Når finalistene nå er klare, åpner juryen for avstemming.

I uken som kommer, vil finalistene bli nærmere presentert på barnehage.no.

Du kan stemme på din favoritt ved å trykke på én av finalistene under.

– Vi håper så mange som mulig vil engasjere seg og gi sin stemme. Resultatet av avstemningen vil i høyeste grad bli en del av vurderingen når juryen mot slutten av sommeren skal kåre en vinner, sier juryleder Eirik Husby.

Seks tidligere vinnere

Prisen som Årets barnehage 2022 vil bli delt ut i forbindelse med PBL Lederkonferanse i Bodø 5. og 6. september.

Etter at PBL i 2016 innførte kåringen, er det seks medlemsbarnehager som har kunnet smykke seg med denne ærefulle tittelen.

Dette er: