Læringsverkstedet Geitspranget er årets barnehage!

Læringsverkstedet Geitspranget er årets barnehage!

Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage gikk helt til topps i kåringen av Årets barnehage 2021. Vinneren ble hedret på PBLs digitale lederkonferanse tirsdag.

Publisert:

– Dette er en takk for innsatsen gjennom mange år. Dette setter jeg veldig stor pris på. Dette hadde ikke vært mulig uten de fantastiske ansatte som jeg har hatt med meg stort sett hele veien, sa en rørt  Margunn Stokhaug Hoås rett etter at styreleder i PBL, Eirik Husby hadde avslørt vinneren på den direktesendte lederkonferansen.

Og utenfor barnehagen overrasket styreleder styremedlem i PBL, Torstein Johannessen og ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes med prisen som ble overrakt en svært glad leder Margunn S. Hoås.

I tillegg til at Geitspranget scorer høyt på alle kriteriene for å bli Årets barnehage, bet juryen seg merke i at de ansatte har løst pandemien og nedstengingen på en svært god måte, for å ivareta barna og foreldrene.

Stemmerekord

Det er sjette gang PBL deler ut prisen Årets barnehage som skal gå til én av de om lag 2100 medlemsbarnehagene i organisasjonen. Totalt kom det inn 330 forslag på kandidater fra hele landet, og det har vært et enormt engasjement blant foreldre, besteforeldre og ansatte som i vår foreslo kandidater til prisen. I sommer ble det plukket ut fem finalister som har kjempet om å bli Årets barnehage 2021.

De fem finalistene var:

  • Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage, Stjørdal
  • NLM-barnehagene avdeling Tryggheim, Ålesund
  • Nordbygdene bondegårdsbarnehage, Haugesund
  • Nordlys barnehage, Vågan 
  • Strand barnehage, Bærum

Gjennom hele sommeren har det vært stemt på de fem finalistene på Facebook og aldri tidligere har engasjementet rundt kåringen vært større med ny rekord i antall stemmer på de fem finalistene.

Imponert over finalistene

Styreleder i PBL (Private Barnehagers Landsforbund) og juryformann Eirik Husby er imponert over de fem finalistene og medgir at det var krevende for styret å kåre en vinner blant de fem.

– Når det er sagt er det en meget verdig vinner fra Stjørdal, som også er den første barnehagen i Trøndelag til å motta prisen, sier Husby.

Vinneren ble foreslått hele 14 ganger og med mange svært grundige beskrivelser for hvorfor nettopp Geitspranget fortjener prisen.  

Juryen har valgt å trekke frem en av de innsendte begrunnelsene fra foreldrene som sier noe om betydningen barnehagen har for både barna og familiene.

Vi opplever at barna lærer fryktelig mye og i vårt tilfelle endret eldstemann sin hverdag i barnehagen familiens hverdag. Vi gikk fra å være litt "innefiser" til å bli skikkelige friluftsfolk med interesse for alt i naturen. Det å verne om og ta vare på den, ikke kaste søppel og ikke overforbruke, har gitt meg og familien min et nytt perspektiv på ting. Innsendt forslag fra en av foreldrene i Geitspranget.  

– Det er svært hyggelig å lese slike tilbakemeldinger hvor en barnehage som er så tro mot sitt eget naturkonsept kan gjøre en slik forskjell, sier Husby som også trekker frem barnehagens lave sykefravær, det gode arbeidsmiljøet og ikke minst tilfredsheten blant foreldrene, hvor Geitspranget blant annet oppnådde fem på årets foreldreundersøkelse i regi av Utdanningsdirektoratet.

Pengepremie, heder og ære

Prisen er på 25.000 kroner, og et utendørsskilt som synlig bevis på at de er Årets barnehage 2021. I tillegg blir alle de fem finalistene hyllet med diplom og et gavekort fra utstyrsleverandøren for barnehager, Lekolar, på 2.000 kroner.

– Prisen er først og fremst en hyllest til hele sektoren for den utrolige gode jobben som gjøres i barnehager over hele landet, hver eneste dag. For det er ikke uten grunn at barnehagene scorer svært høyt på tilfredshet blant foreldrene. Hvert år utmerker barnehager – og private barnehager spesielt – seg i store nasjonale undersøkelser om kundetilfredshet, sier styreleder i PBL og juryformann Eirik Husby.

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2020 – Den blå appelsin Kanvas-barnehage, Oslo

2019 – Haugland gardsbarnehage, Time

2018 – Norlandia Skistua barnehage, Oslo

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell