Siste frist for å sende inn forslag på Årets barnehage 2020

Årets barnehage 2019. Haugland gardsbarnehage i Time, her representert ved fagarbeider Bente Kristin Solheim, pedagogisk leder Marit Sikveland og daglig leder Kathrine Eide Haugland, gikk helt til topps i kåringen av Årets barnehage 2019. Nå starter jakten på kandidater til årets pris som skal deles ut under lederkonferansen i Bodø 7. september.

Siste frist for å sende inn forslag på Årets barnehage 2020

Selv om lederkonferansen i Bodø er avlyst, blir det utdeling av prisen Årets barnehage 2020. Det har allerede kommet inn over 300 forslag på kandidater til kåringen, og siste frist er 25. mai. – Gjør prisen kjent for foreldrene og andre slik at de kan sende inn forslag på sin favoritt, oppfordrer styreleder i PBL, Eirik Husby.

Publisert:

– Målet med prisen «Årets barnehage» er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i våre medlemsbarnehager, og det finnes mange barnehager som hver dag leverer høy kvalitet til svært fornøyde foreldre, sier styreleder i PBL, Eirik Husby – som også er juryleder for prisen Årets barnehage.

Prisen Årets barnehage skulle etter planen deles ut under PBLs lederkonferanse i Bodø i september. Men konferansen er avlyst på grunn av koronapandemien, og PBL jobber derfor med alternative løsninger. 

– Prisen vil bli delt ut i september og det skal uansett bli en høytidelig seanse hvor alle finalistene blir gjort stas på, lover Husby. 

Det har allerede kommet inn over 300 forslag på kandidater, men på grunn av den helt spesielle situasjonen med korona, har PBL utvidet fristen for å sende inn forslag på kandidater til 25. mai. 

Gjør prisen kjent

Prisen skal gå til en barnehage som er medlem i PBL.  For å synliggjøre det unike mangfoldet og den betydningsfulle jobben som gjøres for å gi barna den beste starten, er det viktig at barnehagene deler informasjon om prisen med foreldre, ansatte og andre som er opptatt av barnehagen sin.

– Jeg oppfordrer alle medlemsbarnehagene om å gjøre prisen kjent for alle som er opptatt av barnehagen sin. For det er foreldrene som i all hovedsak sender inn forslag på kandidater, sier Husby.

Samtidig oppfordrer han foreldre som har en barnehage de mener fortjener utmerkelsen, om å sende inn nominasjon for sin kandidat. 

Eirik Husby, juryformann og styreleder i PBL

Send inn forslag på din kandidat

 

Stort engasjement

Prisen Årets barnehage ble første gang delt ut i 2016 og erstattet da prisen Årets barnehageleder som har vært delt ut siden 2009. Siden den gang har kåringen oppnådd enormt engasjement.

– Når vi vet at de aller fleste forslagene er sendt inn fra foreldre som mener at nettopp deres barnehage fortjener denne prisen, så er det den beste tilbakemeldingen barnehagene kan få, påpeker Husby og kommer med følgende oppfordring. 

– Foreldre, besteforeldre, ansatte og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen, send inn forslag på kandidat til Årets barnehage. Det eneste vi ber om er at det kommer inn en fyldig begrunnelse for hvorfor nettopp din barnehage er Årets barnehage 2020, sier jurylederen.

Må begrunnes

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

 • Et basistilbud med høy kvalitet
 • En klar og tydelig pedagogisk profil
 • En god og tydelig ledelse
 • Tilfredse foreldre
 • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
 • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
 • Lavt sykefravær over tid
 • Et godt omdømme

Det er ikke nødvendigvis alle kriteriene foreldre kjenner like godt til. Husby oppfordrer alle som sender inn forslag om å beskriv barnehagen så godt de kan, slik at juryen får et så godt bilde som mulig for å vurdere kandidatene.

Forslag på kandidater kan sendes inn frem til 25. mai. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen. 

– Når vi har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer på nettsiden barnehage.no, og det vil bli mulighet for å stemme på de fem finalistene på Facebook.

Prisen er på 25.000 kroner, i tillegg får barnehagen et utendørs skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2020.

Tidligere vinnere av Årets barnehager er:

 • Haugland gardsbarnehage, Time kommune 2019
 • Norlandia Skistua barnehage, Oslo kommune 2018
 • Trondalen barnehage, Fredrikstad kommune 2017
 • Langøy friluftsbarnehage, Fjell kommune 2016
img_3916 (1).jpg
arets-barnehage-2.jpg
arets-barnehage-2017-er-trondalen-barnehage-i-fredrikstad.-foto-trine-jonassen-barnehage-6.jpg
Årets barnehage 2016 - Langøy.JPG