Foreldrenes hyllest til Barnehage-Norge

Foreldrenes hyllest til Barnehage-Norge

Aldri før har PBL mottatt så mange forslag i kåringen av Årets barnehage. Svært mange foreldre har tatt seg tid til å lansere sin barnehage som Årets barnehage. Les foreldrenes hyllest her.

Publisert:

I vår gikk PBL ut og ba om forslag på kandidater til Årets barnehage 2020 – en kåring PBL har gjort siden 2016, og som år etter år viser et stort engasjement blant foreldrene som ønsker å løfte frem sin barnehage. I år var engasjementet større enn noensinne, med rekordmange 700 forslag!

Selv om bare fem barnehager er i finalen, påpeker juryformann Eirik Husby at alle barnehagene som er foreslått er vinnere.

Her er finalistene i Årets barnehage 2020

– Det er skrevet så mange fine ord om barnehagene i de innsendte forslagene. Vi i sektoren har i tillegg lagt bak oss den kanskje mest utfordrende tiden noen sinne, med koronastengte barnehager, som gjør at barnehagene virkelig fortjener hyllesten som er kommet inn. Derfor har vi valgt å plukke ut noen av hyllestene som kom inn, sier Husby.

Her er noen av begrunnelsene fra fornøyde foreldre i kåringen av Årets barnehage 2020: 

– –

«Fantastisk barnehage på mange måter! Et personale som hver dag jobber for å skape en god hverdag for barna. De er positive, inkluderende og tett på barna. Det er tydelig at barnehagen har jobbet mye med felles verdier og grunnsyn. Det kommer godt fram, hver dag, at de har mye kunnskap om barn og barndommens egenverdi, og at de gjør sitt ytterste for å se hvert enkelt barn.»

– –

«En barnehage der du får en god følelse hver gang du går inn. De ansatte er alltid blide, serviceinnstilte og imøtekommende, og man merker den gode stemningen de har i barnehagen.

Som foreldre så er det aller viktigste at de SER barna, og tror alle foreldre i barnehagen sitter med samme følelsen av at de ser akkurat mitt barn. Man er alltid trygg på at barna har det godt og blir ivaretatt.»

– –

«En aldersinndelt barnehage. De ansatte er flinke til å tilpasse rommene og aktivitetene til alderen på barna. Dette er en barnehage med ansatte som har jobbet der i mange år, og det er lavt sykefravær blant de ansatte. De prøver at noen av de ansatte følger med barna hele veien. Det gjør at barna er trygge i sin hverdag. De er flinke til å se barna og deres behov. Leder i barnehagen er en tydelig leder som får ting gjort. I fjor da bemanningsnormen ble innført, fikk hun startet en underskriftskampanje og på kort tid fikk hun nok underskrifter til å få saken behandlet i kommunestyret. Det gjorde at de private barnehagene i kommunen fikk de samme vilkårene som de kommunale. Barnehagen har scoret godt på foreldreundersøkelsen i flere år, og har et godt rykte utad. De fortjener virkelig å få tittelen årets barnehage. Fantastiske ansatte som gir alt for at barna får en super barnehagehverdag.»

– –

«Har hatt barn der i 14 år. Stabile voksne, trygge rammer og et suverent tilbud. Virker som ingen ting stopper dem, og de gir barna en opplevelsesrik hverdag. Nydelig både inne og utemiljø. Fantastiske lekeområder, spesielt i skog og mark. Buss som gir mulighet til nye oppdagelser.»                         

– –

«Fantastisk barnehave som ser barna, brenner for å utvikle potensialet hos hvert enkelt barn. Det er et meget godt arbeidsmiljø og samspill blant ansatte, dermed lærer barna godt samspill, respekt til hverandre, høflighet og kommunikasjon i praksis. Ansatte er veldig gode på å kommunisere med oss foreldre, legge opp ukeplan for aktiviteter og fri lek. Når restriksjoner kom med korona, tilpasset barnehagen seg raskt på en fantastisk måte og kjørte en god struktur som fungerte for alle fra dag 1. Kort oppsummert er dette en helt klar vinner av årets barnehave i barnas og våre hjerter💞»

– –
«Hvis jeg skal legge til én ting til så er det å se voksne mennesker elske jobben sin, yte maksimalt for barna og samtidig ha overskudd. Glade voksne, gir glade barn. Som igjen gir oss foreldre overskudd og glede. Å savne sin egen barnehage resten av sitt liv er fantastisk. Jeg har selv gjort det og tør å påstå at nesten alle barna  gjør det samme. En fantastisk hverdag for store og små!»

– –

«De fokuserer på variasjon i fysisk aktivitet. De har gode muligheter for dette i et innredet område inne (fellesområde tilpasset dette), samt at de bruker uteområdet og naturen flittig. En gang i uka er barna fast i en hinderpark i nærområdet. I tiden barnehagen hadde delvis korona-stengt brukte de ansatte bl.a. hjemmekontortid på å lage gode uteområder i naturen. En viktig del av fagområdet “kropp, bevegelse og helse” er å gi barna mulighet for ro og hvile. De bruker de gjerne hengekøyer ute i naturen for å gi barna denne muligheten.»

– –

«Jeg har hatt datteren min i barnehagen i 4 år og kunne ikke vært mer fornøyd. De satser stort på opplevelser i naturen. De er høyt og lavt på toppturer, hundekjøring, kanopadling, isfiske, skiturer, grottevandring, rein og elgslakting og alt annet naturen har å by på. De satser også på kunst og musikk og har både kunstpedagog og musikkpedagog i barnehagen. Tro jeg ble stolt da datteren som da var under 3 år og kom hjem og fortale om Edvard Munch, hans liv og maleriene hans. Da hadde hun malt skrik. Barnehagen fortjener virkelig å bli årets barnehage!»

– –

«Begge ungene mine stortrives i barnehagen. Alle «problem» blir håndtert med en gang. Styrer er på ballen og gjerne et skritt foran, alltid. Jeg har ingen filter for hva jeg tar opp: og alt blir tatt imot med aksjoner og takknemlige tilbakemeldinger. De setter barna først og er ikke redd for å veilede foreldrene til å være den beste versjonen foreldrene kan være. På foreldremøte er det ofte litt opplæring før møtet. Gjerne i form av skuespill for å virkelig få frem budskapet. Når de fant ut at de trengte en gymsal i barnehagen, så bygde de bare en på taket. Lurt, ikke sant? De ansatte trives har vært der lenge (noen siden starten) og det er sjelden utskifting, som generer stabilitet og trygghet. Noe som jeg mener er det viktigste i barnas hverdag.» 

– –

«Norges beste barnehage. De har lavt sykefravær og faste vikarer, så barna alltid kjenner de voksne som er på jobb. De ser alle barn og alle foreldre. Hver dag får jeg god informasjon om hva barnet mitt har gjort. De ansatte er flinke til å informere om ting de jobber med og hva vi bør ha fokus på hjemme. Barnet mitt elsker barnehagen. De jobber med gleding, og barna lærer om hvordan man skal glede andre. Styreren i barnehagen treffer vi ofte og vi føler oss veldig trygg på alle de voksne. Hyggelig og stabilt personal som finner på mye gøy og spennende.»

– –

«En flott barnehage med ansatte og rammer som skaper gode opplevelser og minner for barna! Et sted der barna blir sett og ivaretatt på en fantastisk måte. Og vi som foreldre føler det trygt å levere barna i. Høy score på foreldreundersøkelse flere år på rad. God dialog mellom barnehage og foreldregruppen.»

– –

Følelsen av å være velkommen, er noe som går igjen når det snakkes om barnehagen. Her møter du trivelige, stabile ansatte, som gjerne står på for å gi det lille ekstra. De overrasker med små gleder i hverdagen, som f.eks "kaffe to go", bakst som barna har vært med på å lage, "pop-up utstillinger" og et eget byttestativ for klær og utstyr som vi foreldre kan benytte oss av. Mange av de ansatte har lang fartstid i barnehagen, og har vært med fra starten på å skape den gode kulturen.

– –

En fantastisk barnehage, med de beste råeste, flinkeste og mest genuine ansatte som ikke lar seg stoppe av litt dårlig vær eller i en sykdomsperiode. Flink å benytte seg av det nydelig område de har fått «servert», fjelltoppa de bestige, ski på bena fra de kan gå! Ingenting ser de på som umulig, de får til alt de vil. Ikke minst har de et fantastisk mattilbud, ansatte som virkelig har satt seg inn i hva som er barnas beste innafor mat og helse.

– –

Saman med foreldra vart barnehagen einige om å ansette kokk. Dei får heimelaga mat frå botnen, nybakt brød i baksteovnen og nydelige varmlunsjer to-tre ganger i veka. Det er fokus på matglede, og barna elsker å vera med kokken på kjøkkenet. Barnehagen har og arrangert smakskurs for foreldre og kokkekurs der ein kokk kom og snakka med foreldre om sunne matvaner og saman med oss foreldre laga nokre enkle sunne matretter ein kunne laga heime. Ei stor oppleving som mor å få med seg dette, og fekk meg til å gå frå «Toro» til å tenkja meir over kva me puttar i barna vore.

Som lærar i barneskulen er det ei glede å sjå at barnehagen fokuserer på matglede og sunne matvarer. Nisteboksene til barn på skulen viser at det manglar kunnskap om mat hjå mange foreldre. Mange er flinke, men mange kan bli betre. At barnehagen startar tidlig med dette er viktig for barns helse i framtida.

– –

Det er en tydelig ledelse i vår barnehage og  pedagogene er gode rollemodeller for medarbeiderne på avdelingene. Det er god dialog med oss foreldre og vi bli alltid møtt med smil og en hyggelig velkomst. De ansatte tar seg alltid tid til å slå av en prat om hvordan dagen har vært for hvert enkelt barn som viser at de lever opp til slagordet: Alle skal bli sett og hørt. De ansatte er hele tiden på jakt etter de gode lysglimtene i hverdagen. Foreldregruppen er samlet i sin avgjørelse om at barnehagen vår er Årets barnehage for oss!"

– –

Den tydelige pedagogiske profilen er kanskje det jeg som forelder setter mest pris på. I barnehagen opplever jeg absolutt alle de voksne som genuint opptatt av barna. De er dedikerte voksne som SER hvert enkelt barn, og satser på smart kompetanse. De voksne er utrolige gode rollemodeller og bruker smart kompetanse aktivt i hverdagen ved å sette ord på barnas følelser. Jeg kan ikke skille mellom hvem som er den utdannede pedagog og hvem som er barneveileder, fordi alle de voksne utøver samme barnesyn på en helt unik måte. De gir barna alternativer og verktøy til å håndtere ulike utfordringer istedenfor å kjefte eller å henge barnet ut.

– –

Har et stabilt personale med en stødig leder i spissen. Har alltid følt meg 100% trygg på å sende barna mine der. Fantastisk støtte i forbindelse med overgang til skole. De får gode resultater i foreldreundersøkelsene (4,9) og tar alltid imot innspill fra foreldrene til hvordan de kan bli enda bedre. De har taklet korona-situasjonen bra og både barn, ansatte og foreldre er fornøyde. Er også et fint arbeidsmiljø, det er lite sykefravær og vi som foreldre ser at de ansatte har det bra på jobb. Vi er utrolig fornøyde med barnehagen vår. Det er tydelig at de gjør sitt ytterste for at barna skal få en flott plass å være. Verdens beste plass!

– –

Verdens hyggeligste folk, de gjør jobben på en helt unik måte som er helt magisk. De ansatte gjør en fantastisk jobb, de er fantastiske rollemodeller for ungene, vi blir bestandig møtt med ett smil. Det pedagogiske blir bra fulgt opp. Og er det noe vi som foreldre føler på er det aldri vanskelig å ta det opp. De har også et utrolig bra mattilbud, med hjemmebakt brød, hjemmelagde supper og varm mat flere ganger i uken. Flotte ute arealer helt i skogkanten. Virkelig en flott barnehage med supre ansatte med gode verdier. Ungene stortrives :)

«De ansatte samarbeider utrolig godt med oss foreldre, så vi er alltid informert om ting som skjer i barnehagen. De tar seg god tid ved henting og levering og vi blir alltid møtt med et smil og en fortelling enten om hvordan dagen skal bli eller hva de har gjort. Dette gjør leveringen enklere for oss og barna. Jeg legger også merke til at de ansatte har et utrolig godt samarbeid, de jobber sammen for at barnehagen skal være en trygg og inkluderende plass å være. De ansatte har prosjekter med og uten foreldrene for å spre kunnskap, de er stabile og har lavt fravær. Det er også veldig lett for oss som foreldre å snakke med leder eller ansatte hvis vi lurer på noe får vi alltid hjelp.»

– –

«Barnehagen er en liten og imponerende god barnehage som drives av en svært dyktig leder og fantastiske ansatte. Eneste barnehagen i hele kommunen som kom ut med toppscore i foreldreundersøkelsen sier noe om barnehagens «standing» blant foreldre og ikke minst barna. Barnehagen har oppfylt bemanningsnormen fra før den ble vedtatt.

– –

«En liten, idyllisk barnehage, med gode uteområder og dyr. Barna får være med å stelle for både høner, geiter, kaniner og hester, som gir fantastisk læring for barna. Her ser de hvor maten kommer fra, og hvor mye «jobb» det også er med dyr. Den «beste premien» etter en dag i fjøset er gode egg, som barna stolt får ta med seg hjem. De ansatte er alltid blide og hjelpsomme, og hadde fortjent en liten utmerkelse for jobben de gjør. Dette er en fantastisk barnehage på alle måter, og de hadde fortjent noe hyggelig for den gode jobben de gjør for alle barna! :)»

– –

«Barnehagen er et utrolig godt sted å være, både som barn og foreldre. Barnehagens ansatte er en stabil gjeng som alltid møter barna med smil og en åpen favn. Som forelder betyr det utrolig mye å vite at ditt barn blir ivaretatt, fra topp til tå! God, sunn mat til alle måltider, som barna får være med på å lage. Barna får utfolde seg fysisk i barnehagens store uteområde og tilstøtende skogområder. Barnehagen har ordnet avtaler med grunneiere og på den måten fått ordnet seg en fantastisk ""hakkebakkeskog"" med et stort antall fuglekasser, gapahuk med mer. For de minste har de laget et flott område med grillhytte og små trehytter, hvor alt ligger til rette for fantastisk leik og fantasi. Barnehagen er god på å hente fram og nyttiggjøre seg personalets kompetanse, noe som vises i alt fra snekring til musikk.»

– –

«Dette er den eneste naturbarnehagen i kommunen. En liten barnehage med 26 barn. Det er også en plass med ekstremt lavt fravær både langtid- og kortids fordi de ansatte trives på jobb. Noe som gir en trygghet til det viktigste vi har - våre barn. Styrer i barnehagen leder barnehagen på en fantastisk måte. Barnehagen har til enhver tid fullt opp med barn og gjerne noen på venteliste..

Jeg er stolt over å fortelle at min datter går der og at jeg får lov til å være stureleder♥️»           

– –