Her er finalistene til Årets barnehage 2018

Her er finalistene til Årets barnehage 2018

Aldri før har konkurransen om å bli Årets barnehage vært hardere. PBL fikk i år inn utrolige 593 forslag. Nå er de fem finalistene plukket ut.

Publisert:

For tredje gang skal PBL dele ut prisen Årets barnehage. Aldri før har engasjementet rundt prisen vært større.

Totalt kom det i år inn 593 forslag på 393 forskjellige barnehager fra hele landet. Det er styret i PBL som er jury for prisen Årets barnehage.

Ellevilt engasjement

– Det har vært helt ellevilt og det viser hvilket enormt engasjement det har vært der ute blant fornøyde foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, naboer og ikke minst ansatte. Det er utrolig mange som har foreslått «sin» barnehage til denne prisen, sier styreleder Eirik Husby i PBL.

– Det har gitt juryen en desto vanskeligere jobb med å finne frem til fem finalister, men jeg er veldig glad for å se hvilken enorm oppslutning prisen har fått i år og da tar vi i styret med glede på oss litt ekstra jobb, sier juryformannen.  

De fem finalistene som er valgt ut blant de 393 ulike barnehagene er:

  1. Læringsverkstedet Grandehagen, Eydehavn
  2. Norlandia Skistua barnehage, Oslo
  3. Prestelva barnehage, Sortland
  4. Småfolk barnehage, Etne
  5. Tronvik gårdsbarnehage, Moss

Deles ut i september

Prisen deles ut under festmiddagen til PBLs lederkonferanse i Bodø 3. september og er på 25.000 kroner. I tillegg får barnehagen et skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2018.

Men før juryen møtes for å kåre en vinner, er det folket som får mulighet til å avgi stemme på sin favoritt. Avstemningen vil pågå helt frem til 12. august.

– Avstemningen er ikke avgjørende, men veiledende for juryen og det er kun mulig å stemme én gang, påpeker Husby.

Barnehage.no vil i neste uke presentere alle de fem finalistene. 

Flest foreldre har foreslått kandidater

Det var tidligere i vår at PBL åpnet opp for at alle som ønsket kunne nominere barnehager til prisen. Husby registrerer at en svært høy andel av forslagene kommer fra fornøyde foreldre som mener deres barn går i «Årets barnehage».

– Det vitner om at foreldrene flest er fornøyde med barnehagetilbudet sitt. Noe også alle foreldreundersøkelser de siste årene har bekreftet, kommenterer han.

Vil løfte frem det gode arbeidet

Målet med prisen Årets barnehage 2018 er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene. 

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2017: Trondalen barnehage, Fredrikstad kommune

2016: Langøy friluftsbarnehage, Fjell kommune

Prisen har de foregående årene skapt stort engasjement og begeistring, både blant ansatte, foreldre og andre med tilknytning til barnehagesektoren. Husby oppfordrer nå alle til å engasjere seg i sin favoritt.  

– Det er bare å stemme i vei på sin favoritt og det kan du gjøre helt frem til 12. august, sier han.