Besøkte Stine Sofie Senteret på høstens første styremøte

Samlet i Grimstad. Styret i PBL la høstens første styremøte til Grimstad, hvor de blant annet fikk informasjon om tilbudet ved Stine Sofie Senteret.

Samlet i Grimstad. Styret i PBL la høstens første styremøte til Grimstad, hvor de blant annet fikk informasjon om tilbudet ved Stine Sofie Senteret.

Besøkte Stine Sofie Senteret på høstens første styremøte

Styret i PBL besøkte kurs- og mestringssenteret Stine Sofie Senteret i forbindelse med høstens første styremøte. Og styret var åpenbart imponert over det som er bygget opp i Grimstad.

Publisert:

– Dette var utrolig spennende! Det er inspirerende å se hva de har bygget opp her og å høre hvordan de jobber for å bidra til å gjøre en forskjell for barna som er her, sier styreleder Eirik Husby i PBL.

Imponert over arbeidet ved senteret

Stine Sofie Senteret er et kurs- og mestringssenter for volds- og overgrepsutsatte barn og unge. Hver uke har senteret besøk av barn sammen med deres søsken og trygge voksne.

Målet er at kursdeltakerne, i trygge omgivelser, skal få oppleve glede og få ny kunnskap. Mestring og gode opplevelser sammen med andre skal danne grunnlag for å styrke deres egne ressurser.

– Jeg er imponert over det de presenterte for oss og det arbeidet som gjøres ved senteret. Dette er et arbeid som utvilsomt kan bety veldig mye for veldig mange utsatte barn, sier Husby etter besøket.

PBL har tidligere samarbeidet med Stine Sofie Stiftelse og vil se på muligheten for nytt samarbeid som kan bidra til på styrke barnehagenes arbeid for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn.

Årets barnehage og hovedforhandlinger

På styremøtet, som altså for anledningen var lagt til Grimstad hvor Stine Sofies Stiftelse og det nye kurs- og mestringssenteret holder til, behandlet styret flere viktige saker.  

Deriblant vurdering av kandidatene til prisen Årets barnehage 2018, en ny rapport om besparelsene ved å ha private barnehager, strategi for videre politisk arbeid og de kommende tariff-forhandlingene. 

Vurderingen av kandidatene til Årets barnehage 2018 ble krevende for styret, som hadde fem svært gode kandidater å velge blant.

– Men som i alle kåringer må vi stå igjen med én vinner til slutt. Og det kommer til å være en meget verdig vinner som vil motta utmerkelsen til slutt, sier styreleder Eirik Husby.

Statsråden deler ut pris

Hvem vinneren er blir en godt bevart hemmelighet helt frem til jubileumsmiddagen under PBL Lederkonferanse i Bodø, den 3. september. Der vil alle fem finalistene bli hedret.  Prisen deles ut av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Det kom inn hele 593 forslag på kandidater til Årets Barnehage 2018. Av alle disse ble det plukket ut fem finalister:

  • Læringsverkstedet Grandehagen
  • Norlandia Skistua
  • Småfolk barnehage AS
  • Prestelva barnehage SA
  • Tronvik gårdsbarnehage AS 

– Det er utrolig at så mange har tatt seg tid til å foreslå barnehager til denne prisen i år. At det er foreldre som står bak de aller fleste forslagene sier mye om hvor høy tilfredsheten er med norske barnehager, sier Husby.