Nå kommer PBL-podden – med informasjon, debatt og rådgivning rett i øret

Kommunikasjonsrådgiver Lars Kolbeinstveit og administrerende direktør i PBL Jørn-Tommy Schjelderup.

Nå kommer PBL-podden – med informasjon, debatt og rådgivning rett i øret

– Vi håper dette kan bidra til å gjøre informasjon om private barnehager enda mer tilgjengelig, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup. I starten av september kommer første utgave av podkasten PBL-podden.

Publisert:

Medlemmer i PBL mottar allerede rådgivning og informasjon om det interessepolitiske arbeidet i nyhetsbrev, på nett og sosiale medier.

Nå kan du få tilgang til mange av de samme temaene, der vi går litt mer i dybden og gjerne med en litt annen vinkling – og rett i øret.

Gå til PBL-podden

Du kan finne PBL-podden flere plasser. Ved lansering er det fire episoder ute. 

Spotify

A-cast

En sektor som engasjerer

Podkasten lanseres i forbindelse med PBL Lederkonferanse i Bodø 5. og 6. september.

–  Kvalitet og innhold i barnehagene engasjerer mange – ikke bare eiere, ledere og ansatte i medlemsbarnehagene, men også politikere og barnefamilier. I tillegg er de politiske og økonomiske rammevilkårene til private barnehager veldig viktig og i stadig utvikling. Alt dette ønsker PBL å rette søkelyset på, og drøfte med både interne og eksterne gjester. Til dette er podkast en mye mer egnet plattform enn de andre som PBL bruker fra før, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Et hav av podkaster

Det finnes allerede mange podkaster som omhandler barn og familieliv, men PBL-podden vil skille seg fra disse gjennom mest å dreie seg om private barnehager.

–  Vi er klar over at det må jobbes aktivt og leveres innhold av høy kvalitet om vi skal få lyttere i det havet av podkaster som finnes der ute. Men her kan vi hente inspirasjon fra de private barnehagene, som har vist at det er gjennom å levere kvalitet at de kan bli foretrukket av barnefamiliene, sier Schjelderup.

Gjester fra flere miljøer

Podkasten vil i hovedsak ledes av kommunikasjonsrådgiver Lars Kolbeinstveit.

I én av episodene møter han Aslak Versto Storsletten (rådgiver i Civita) for å drøfte hvordan en miks av kommunale og private barnehager bidrar til økt kvalitet i sektoren som helhet.

–  I PBL-podden er vi samtidig opptatt av å drøfte de politiske aspektene omkring barnehage med flere miljøer, blant annet den mer venstreorienterte tankesmien Agenda, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Viktig miks

I tillegg vil de politiske diskusjonene vil det også bli podkaster som tar opp kvalitet, mangfold og innhold i barnehagene.

Jørn-Tommy Schjelderup mener det er naturlig med en slik miks.

–  Det er viktig å huske på at det er gjennom gode politiske vedtak og forutsigbare rammevilkår vi legger et godt grunnlag for et mangfold av barnehager med høy kvalitet, understreker Schjelderup.

PBL-podden ledes av kommunikasjonsrådgiver Lars Kolbeinstveit