PBL er i gang med medlemsmøteturné – mer enn 800 barnehager påmeldt

I Drammen var det svært godt oppmøte da PBLs medlemsmøteturné ble innledet mandag denne uken. Direktør for arbeidsgiveravdelingen i PBL, Espen Rokkan, var blant dem som delte viktig informasjon med medlemsbarnehagene.

PBL er i gang med medlemsmøteturné – mer enn 800 barnehager påmeldt

Denne uken startet PBL vinterens store turné med medlemsmøter i 17 byer over store deler av landet. Sentralt på møtene er informasjon om regjeringens høring om styring og finansiering av private barnehager.

Publisert:

– Responsen fra medlemsbarnehagene har vært helt enorm etter at vi en uke før jul meldte at vi ville reise ut på en omfattende runde med medlemsmøter. Så langt er mer enn 800 medlemsbarnehager er påmeldt. Flere steder er vi rett og slett fullbooket, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup som mandag deltok på PBLs medlemsmøte på Hamar.

Viktig høring

2024 kan bli et avgjørende år for private barnehager. 1. november la regjeringen et lovforslag om styring og finansiering av private barnehager.

Høringsnotatet inneholder flere forslag som vil ha alvorlige konsekvenser for alle typer private barnehager i hele landet.

Blant annet foreslår regjeringen å avvikle alle mekanismer for økonomisk likeverdig behandling av private og kommunale barnehager. Et annet forslag handler om å gi kommunene verktøy til å redusere antall plasser i private barnehager, på tvers av hvilke barnehager familiene foretrekker.

Medlemsbarnehagene kan bidra

Høringsfristen er 1. februar, og for PBL er det helt avgjørende at flest mulig kjenner til de alvorlige konsekvensene som noen av forslagene vil ha for barnehagesektoren.

– Vi håper at alle våre medlemsbarnehager deltar i høringen, og vi håper at medlemsbarnehager og lokallag landet rundt kan bidra til å spre informasjon i sitt nærmiljø. Derfor er det svært viktig at så mange som mulig kjenner innholdet i høringsnotatet og klarer å sette seg inn i hva konsekvensene kan være for deres barnehagetilbud, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Mandag var det også medlemsmøte på Hamar.

Noen er fullbooket

Turneen ble innledet på Hamar og i Drammen mandag.

Tirsdag 9. januar står Lillestrøm og Sandefjord for tur.

Programmet videre ser slik ut:

 • 10.01.2024: Oslo Kongressenter, Oslo  
 • 10.01.2024: Thon Partner Hotel Norge, Kristiansand  
 • 11.01.2024: Scandic Hotel Sarpsborg 
 • 11.01.2024: Scandic Stavanger City, Stavanger 
 • 12.01.2024: PBL-huset, Bodø
 • 12.01.2024: Clarion Collection Amanda, Haugesund
 • 15.01.2024: Thon hotel Rosenkrantz, Bergen 
 • 15.01.2024: Thon Hotel Polar, Tromsø 
 • 16.01.2024: Thon hotel Ålesund 
 • 16.01.2024: Scandic Narvik 
 • 17.01.2024: Scandic Nidelven, Trondheim 
 • 17.01.2024: Thon Hotel Svolvær  
 • 18.01.2024: Best Western Tingvold Park Hotel, Steinkjer  

Enkelte steder, som Haugesund, Bergen og Oslo er det opprettet ventelister etter at møtene er fullbooket. Men de fleste steder er det fortsatt noen ledige plasser igjen.

– Vi oppfordrer medlemsbarnehagene til å undersøke om det er ledig plass, for så å melde seg på. Dette vil bli både lærerikt og hyggelig, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

PS! Selv om høringen vil bli et sentralt tema på medlemsmøtene, vil PBL også informere om andre saker som er viktige for arbeidsgiverne i sektoren, blant annet bemanningsutfordringer og viktige lovendringer som trådte i kraft ved årsskiftet.

Les mer og meld deg på