Får 180 nye medlemsbarnehager – FUS blir en del av PBL-familien

Daglig leder og medeier i Trygge Barnehager AS, Eli Sævareid, signerer avtalen om innmelding i PBL sammen med PBL-direktør Anne Lindboe.

Får 180 nye medlemsbarnehager – FUS blir en del av PBL-familien

1. november kan PBL ønske 180 FUS-barnehager velkommen som nye medlemsbarnehager. – Dette er bra – ikke bare for oss og FUS – men for hele sektoren, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

Publisert:

– Det er alltid positivt når vi får nye innmeldinger. Det vitner om at PBL er en viktig organisasjon for alle typer private barnehager. At vi nå får 180 nye medlemsbarnehager på én gang, er ekstra spennende. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med både konsernledelsen i FUS, samt ledere, ansatte og barn i flest mulig av disse barnehagene, sier Anne Lindboe.

Runder 2.100 medlemsbarnehager

Med innmeldingen av FUS vil PBL telle mer enn 2.100 medlemsbarnehager.

– Det gir PBL både enda mer kunnskap om sektoren og ytterligere tyngde som representant for de private barnehagene. Det gir oss enda mer muskler når vi uttaler oss om alt fra økonomi til kvalitet, sårbare barn og mangfold. Det som FUS vil bidra med når de nå kommer inn i organisasjonen, vil komme alle medlemsbarnehagene til gode, sier Anne Lindboe.

FUS-gründerne Eli Sævareid og Sigurd Aase startet med drift av barnehage i 1986. Siden den gang har Trygge Barnehager AS etablert 560 barnehager i hele Norge, enten i egen regi eller på oppdrag fra andre.

–  Vi er de samme eierne, vi brenner fortsatt like sterkt for barnehager. Vi har sånn sett bidratt til at mange av de private barnehagene vi har bygget er blitt medlemmer i PBL. Vi har i alle år hatt et godt samarbeid med PBL-organisasjonen. Nå ønsker vi enda tettere samarbeid, sier Eli Sævareid.

– Viktig at sektoren står samlet

Hun mener tidspunktet for å melde barnehagene inn i PBL er naturlig.

– Vi tenker det er viktigere enn noen gang at hele sektoren står samlet. Det kan se ut som det for tiden er et press mot private barnehager både fra venstre og høyresiden i politikken. Slik det argumenteres, kan det ikke være nok kunnskap hos bestemmende myndigheter om at det har vært de private barnehagene som har vært motoren for utvikling, kvalitet og innovasjon i barnehagesektoren, sier Eli Sævareid.

– Hva kjennetegner FUS-barnehagene?

– Vår visjon er: «Sammen gir vi barndommen verdi, lek og glede, hverdagsmagi og vennegaranti.» Verdiene våre er: «Glødende - Skapende – Tilstedeværende». I FUS barnehagene skal vi se det beste i hvert enkelt barn, hos oss kommer barnet først, sier Eli Sævareid.

  • FUS-barnehagene er fra 1. november innmeldt i interesseorganisasjonen PBL, men vil fortsatt ha et eget tariffområde utenfor PBL.