To nye lokallag stiftet i PBL

Styret i PBL avdeling Karmøy består av leder Ann-Iren Ystanes , Eventyrhagen barnehage, nestleder Iren A Hvidtsten i Stiftelsen Norheim Barnehage og styremedlemmene Vivian Stuvik, i Hakkebakkeskogen barnehage og Henriette Melhus i Slågstemmen barnehage.

Styret i PBL avdeling Karmøy består av leder Ann-Iren Ystanes , Eventyrhagen barnehage, nestleder Iren A Hvidtsten i Stiftelsen Norheim Barnehage og styremedlemmene Vivian Stuvik, i Hakkebakkeskogen barnehage og Henriette Melhus i Slågstemmen barnehage.

To nye lokallag stiftet i PBL

Medlemsbarnehagene i Haugesund og Karmøy har gått sammen og stiftet lokallag. Dermed er vi nå oppe i ti lokallag i PBL fordelt rundt i landet.

Publisert:

Nyvalgt leder i PBL Karmøy, Ann-Iren Ystanes er glad for at ti av medlemsbarnehagene i Karmøy nå har formalisert samarbeidet de har hatt i mange år gjennom etableringen av lokallaget PBL Karmøy.

Sterkere sammen

Hun mener etableringen er viktig for å sikre gode og forutsigbare rammevilkår for de private barnehagene.

– Selv om vi samarbeidet greit med barnehageadministrasjonen i kommunen og blir tatt med på kurs og møter, opplever vi det desto mer vanskelig når det kommer til økonomi. Vi har et av de laveste tilskuddene i landet og opplever at kommunen gjør det den kan for å holde kostnadene nede, sier lokallagslederen som til daglig er leder i Eventyrhagen barnehage.

– Hva håper dere å få ut av et slikt lokallag

– At vi skal stå sterkere samlet. Være engasjerte i barnehagepolitikken og jobbe aktivt for å få bedre forhold for de private barnehagene i Karmøy.

Spesialpedagogisk hjelp

Men det er ikke bare økonomi som står sentralt når PBL Karmøy skal ha sine faste møter. Ystanes forteller at barnehagene har flere saker på agendaen.

– Akkurat nå er det viktig å få på plass en avtale med kommunen om spesialpedagogisk hjelp i de private barnehagene, for her opplever vi at systemet ikke fungerer bra nok i dag.

I tillegg skal lokallaget i Karmøy samarbeide tett med lokallaget i nabokommunen Haugesund, som ble stiftet samme dag.

Det er mange saker vi kan jobbe sammen om på tvers av kommunegrensene og sammen står vi alltid sterkere, sier Ystanes.

Vil du etablere lokallag?

PBL er glad for å se at flere medlemsbarnehager ser verdien av å stifte lokallag for å stå sterkere samlet. Til nå er det etablert lokallag i følgende kommuner:

  • Arendal
  • Bergen
  • Fjell
  • Fredrikstad
  • Halden
  • Lindås
  • Sarpsborg
  • Stavanger    
  • Haugesund
  • Karmøy

Kunne du tenke deg å etablere lokallag i din kommune eller region? Ta kontakt med Christine Klippenvåg Nordgård i PBL, så hjelper hun deg videre.

PBL avdeling Haugesund Styret i PBL avdeling Haugesund består av leder Sigrid Solstrand i Steinsfjellet barnehage, og styremedlemmene Hilde Lunde Johannesen, Lysskar barnehage, Tone Cathrin Byrkjeland i Kvala barnehage, Randi T. Johansen i IOGT barnehagen og Elin Bauge-Dybdahl i Amanda Barnehage SA.