Barnehagemonitor nå også på Facebook

Barnehagemonitor nå også på Facebook

Tidligere i år lanserte PBL et nytt nettsted for fakta om barnehagesektoren, Barnehagemonitor.no. Nå gjør vi tiltak for å spre informasjon og fakta om sektoren i sosiale medier.

Publisert:

Barnehagemonitor.no har nå fått sin egen Facebook-side der du kan få med deg viktige fakta om sektoren og bidra til å spre denne informasjonen.

Gå til Facebook-siden

– Nettsiden og Facebook-siden er for alle som er interessert i barnehagesektoren: For PBLs medlemsbarnehager, foreldre med barn i barnehagen, journalister som skriver om barnehager og politikere som skal avgjøre hvilke lover, regler og krav barnehagene skal forholde seg til, sier kommunikasjonsdirektør Marius Iversen i PBL.

Gå til nettsiden

På Barnehagemonitor skal du til enhver tid finne oppdatert informasjon fra offentlig tilgjengelige kilder om alt fra tilskudd og økonomi, til bemanning, sykefravær, mangfold, eierskap, lønn, pensjon og foreldretilfredshet.

En faktabasert debatt

PBL er tilhenger av størst mulig åpenhet om driften både i kommunale og private barnehager.

Med barnehagemonitor.no og tilhørende Facebook-side ønsker PBL å bidra til at informasjon og fakta fra sektoren er offentlig og lett tilgjengelig for alle som ønsker det.

– Vi tror at det kan bidra til en sunnere debatt – en debatt til barnas beste. Når debatten om barnehagene blir basert på etterprøvbare fakta, vil den i større grad kunne bidra til høyere kvalitet i sektoren – og til bedre barnehager for barn, familier og ansatte, sier Iversen.

Hjelp til med å spre innholdet

Følg gjerne Barnehagemonitor på Facebook, og bidra til å spre fakta.
Spesielt i ukene frem mot lokalvalget i september vil det være mange diskusjoner om barnehager og også om private barnehager spesielt.

– Vi håper så mange som mulig av våre medlemmer vil følge siden på sosiale medier og bidra til å dele fakta. Det er i dag mange myter og faktafeil i debatten om private barnehager og det jobber PBL hver dag for å endre på. Men det er viktig at medlemsbarnehager og andre bidrar i dette arbeidet, og det kan man blant annet gjøre ved å være med å spre innhold fra barnehagemonitor.no og Facebook-siden, sier Iversen.