Anne Lindboe går av som PBL-direktør

– Det er vemodig at min tid i PBL er over, men samtidig er det riktig for meg å søke nye utfordringer nå. Da har styret og jeg sammen kommet til at det er best at jeg trer tilbake nå med én gang, sier Anne Lindboe.

Anne Lindboe går av som PBL-direktør

Anne Lindboe slutter i PBL, tre og et halvt år etter at hun tiltrådte som administrerende direktør. – Det har vært en stor ære å få jobbe for alle de flotte og viktige medlemsbarnehagene i PBL. Men nå er tiden kommet for å gå videre og søke nye utfordringer, sier Lindboe.

Publisert:

Hun orienterte selv de ansatte i PBL på et digitalt allmøte mandag formiddag.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse å ta, men jeg er nå kommet til at tiden er riktig for meg til å gå videre og har derfor valgt å si opp stillingen som administrerende direktør i PBL. Det er ikke med lett hjerte jeg forlater en så flott og viktig organisasjon, og jeg er heldig som har fått være med å drive denne organisasjonen videre i disse årene, sier Anne Lindboe.

– Ære å jobbe for medlemsbarnehagene

Anne Lindboe har ledet PBL i tre og et halvt år, siden august 2018. Før det kom hun fra rollen som barneombud.

– Det har vært en stor ære å få jobbe for medlemsbarnehagene i PBL og det har vært utrolig spennende å bli kjent med så mange forskjellige eiere og ansatte i ulike private barnehager. De gjør en utrolig viktig jobb spesielt for barna, men også for familiene og samfunnet. Det fortjener de stor anerkjennelse for, sier Lindboe.

Hun har sin siste arbeidsdag i PBL 3. januar. Fra samme dag har styret i PBL konstituert Jørn-Tommy Schjelderup som administrerende direktør i PBL. Schjelderup har jobbet i PBL siden 2001 og kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør.

– Det er vemodig at min tid i PBL er over, men samtidig er det riktig for meg å søke nye utfordringer nå. Da har styret og jeg sammen kommet til at det er best at jeg trer tilbake nå med én gang, sier Lindboe.

Styrelederen takker Anne for innsatsen

Også PBLs styreleder Eirik Husby deltok på møtet for de ansatte mandag. Han ga den avtroppende direktøren mye ros for den jobben hun har gjort i PBL.

– Anne har virkelig satt spor etter seg i PBL. Sammen med resten av administrasjonen har hun utrettet store og viktige ting for medlemsbarnehagene. Hun har ledet PBL gjennom en god og nødvendig utvikling, satt i gang viktige prosjekter og sikret viktige politiske gjennomslag for medlemsbarnehagene våre. På vegne av styret vil jeg takke Anne for den store og viktige jobben hun har gjort for PBL og medlemmene, sier Husby.

Styreleder Eirik Husby roser Anne Lindboe for den jobben hun har gjort for PBL og medlemsbarnehagene.

Styrelederen trekker blant annet frem et utrettelig interessepolitisk arbeid for medlemsbarnehagene, godt lederskap under en krevende pandemi og nye satsinger som barnas verneombud.

– Vi var heldige som fikk Anne som leder på et viktig tidspunkt for PBL og for hele barnehagesektoren. Hun har vist et brennende engasjement for medlemsbarnehagene, og ikke minst for barna og kvaliteten på tilbudet i barnehagesektoren. Anne har hele tiden stått i frontlinjen for vår viktige interesse- og arbeidsgiverorganisasjon og bidratt til viktige endringer i sektoren, sier Husby.

Styret starter arbeidet med rekruttering

Eirik Husby forteller samtidig at styret i PBL nå starter arbeidet med å finne permanent arvtager for Anne Lindboe.  

– Vi skal gjøre en god og grundig jobb for å finne den rette kandidaten til en veldig viktig stilling. Så er vi glade for at Jørn-Tommy har takket ja til å lede organisasjonen i tiden som kommer. Jørn-Tommy kjenner organisasjonen godt og har bred erfaring i PBL. Styret er trygg på at han vil lede PBL trygt videre i tiden det tar å få på plass en permanent løsning, sier Husby. 

Jørn-Tommy Schjelderup er fra før styreleder i PBL Mentor, PBL Regnskap og PBL Konferansesenter. Han går nå også inn som styreleder i Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, der Anne Lindboe har vært styreleder.