Ingemar etter PBL Regnskaps økonomidag: Dette kan jeg sterkt anbefale!

Ingemar Nielsen er svært godt fornøyd etter å ha deltatt på gratis økonomikurs i regi av PBL Regnskap.

Ingemar etter PBL Regnskaps økonomidag: Dette kan jeg sterkt anbefale!

–  Helt fantastisk! Det sier daglig leder Ingemar Nielsen i Collettløkka barnehage etter at han nylig deltok på gratis økonomikurs i regi PBL Regnskap. Han er imponert over måten kurslederne ga innholdet liv gjennom å knytte viktige temaer til den typiske hverdagen i barnehagen.

Publisert:

PBL Regnskap gjennomfører denne høsten en turné med tilbud om en gratis økonomidag for ledere i private barnehager.

Seks av ti stopp på turnéen er nå gjennomført, og tilbakemeldingene fra deltakerne er svært gode.

Daglig leder Ingemar Nielsen i Collettløkka barnehage i Oslo deltok på kurset som ble gjennomført på Gardermoen.

Han er glad for at han satte av en dag til å ta til seg ny kunnskap om den økonomiske siden av barnehagedriften.

–  Jeg har vært styrer i barnehagen i fire år, men har ikke tatt noe økonomikurs. Det har ikke passet å reise langt for å ta et slikt kurs, men da PBL Regnskap annonserte at de skulle reise rundt i landet på denne måten, meldte jeg meg på, sier Nielsen.

Praksisnært

Sandra Brask Furnes, Merete Holst Andersen, Ina Merethe Fagerheim og Susan Barstrand fra PBL Regnskap er i høst på økonomiturné.

På økonomidagen tar de fire kursholderne Ina Merethe Fagerheim, Merete Holst Andersen, Susan Barstrand og Sandra Brask Furnes deltakerne gjennom ulike situasjoner som typisk kan oppstå i en barnehage i løpet av et år.

For å gjøre dette så praksisnært som mulig, lar de den tenkte «Pøbel barnehage» være arena for hendelsene.

–  Opplegget var helt fantastisk! Gjennom historiene som de fortalte, fikk de belyst mange viktige temaer, men ved å illustrere dem med typiske situasjoner som vi som styrere kjenner oss igjen i, sier Nielsen og legger til:

–  Det var ikke arbeid med økonomi som gjorde at jeg tok jobben som daglig leder i en barnehage, det er mer noe som følger med jobben. Så jeg tenkte at det kom til å bli en lang dag. Men den ble innholdsrik og spennende, og jeg lærte nye ting som jeg ikke visste fra før.

–  Kan du gi noen eksempler på det siste?

– Det var alt fra balanse til reglene rundt permisjon, avspasering og ferie. Man har jo hørt om de tingene, men ikke fått knagger å henge det på som passet med praksisen slik som her.

Tøffere tider

Ingemar Nielsen har, som mange andre barnehageledere, opplevd at de økonomiske forutsetningene i sektoren er blitt mer vanskelige de siste årene.

Han tror han plukket opp ting på økonomidagen som vil hjelpe ham med å ha bedre kontroll på inntekter og kostnader fremover. Noe av det handlet om bevisstgjøring.

– Det kan være noe så enkelt som å se hva det koster å gi velferdspermisjon til en ansatt som egentlig ikke har krav på det. Det kan være mye å hente på å være bevisst på hva reglene sier om hva man har krav på, sier Nielsen.

Anbefaler på det sterkeste

Han mener det også er nyttig å bruke en anledning som dette til å utveksle erfaringer med andre barnehageledere.

–  Så hvis du kjenner noen barnehageledere som bor i nærheten av ett av stedene som PBL Regnskap skal besøke i høst, hva sier du da?

– Da vil jeg si at dette vil jeg sterkt anbefale! Og samtidig vil jeg anbefale PBL Regnskap å fortsette å holde disse kursene. Det er tøffe tider, og vi må alle spare der vi kan. Så da er det veldig bra at barnehager kan delta på et så bra kurs – og det helt gratis!

Fire stopp igjen

PBL Regnskaps økonomiturné har til nå gjestet Bergen, Stavanger, Kristiansand, Lillehammer, Gardermoen og Sarpsborg.

I perioden 17.-25. oktober fortsetter turnéen i Drammen, Sandefjord, Trondheim og Bodø. Enkelte steder er det fortsatt ledige plasser.

Les mer og meld deg på!

Deltakerne på PBLs økonomikurs har gitt svært gode tilbakemeldinger på opplegget.