De reiser på turné for å gi barnehagene mer kunnskap om økonomi – helt gratis!

Ina Merethe Fagerheim (leder i PBL Regnskap avdeling lønn), Merete Holst Andersen (leder for fag og rådgivning i PBL Regnskap), Susan Barstrand (produkt- og kundeleder i PBL Regnskap), og Sandra Brask Furnes (Teamleder PBL Regnskap avdeling lønn) reiser i høst over store deler av landet for å dele av sin kunnskap om barnehageøkonomi.

De reiser på turné for å gi barnehagene mer kunnskap om økonomi – helt gratis!

Snart kan du få viktig – og helt gratis – påfyll av kunnskap om hvordan du kan styrke økonomien i barnehagen. Det skjer når PBL Regnskap i september og oktober drar på turné til 11 byer over store deler av landet.

Publisert:

Veldig mange private barnehager opplever krevende tider. I 2021 gikk fire av ti barnehager med underskudd. I snitt hadde private barnehager et årsresultat på 0,8 prosent.

Når økningen i tilskudd ikke er like høy som økningen i kostnader, er det enda viktigere enn noen gang før å ha kunnskap om hva som påvirker økonomien i barnehagen.

Som regnskapsfører for 650 barnehager har de ansatte i PBL Regnskap ikke bare høy kompetanse på alt som har med barnehageøkonomi å gjøre. De vet også veldig mye om hvilke problemstillinger som dukker opp i hverdagen – og hvilke feil som er viktige å unngå.

– Unngå økonomiske fallgruver!

Nå ønsker PBL Regnskap å dele av sin kunnskap til alle private barnehager, uavhengig av om de er kunde i PBLs eget regnskapsbyrå eller ikke.

Derfor gjør et sterkt lag bestående av Merete Holst Andersen, Susan Barstrand, Ina Merethe Fagerheim og Sandra Brask Furnes seg snart klare til å besøke 11 byer fra Bodø i nord til Kristiansand i sør. På denne økonomi-turnéen håper de å møte veldig mange private barnehager av alle slag.

– Vi ser gjennom vårt arbeid med kundene at det er noen økonomiske fallgruver som det koster mye penger å falle i. Det vil vi motvirke, og derfor har vi bestemt oss for å reise rundt for å spre kunnskap om disse avgjørende områdene. Og det er noe vi gleder oss til, sier den turnéklare gjengen.

Byene som står på turnélisten i høst er Bergen, Stavanger, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Bodø, Sarpsborg, Trondheim, Sandefjord, Porsgrunn og Drammen.

Datoene for når representanter for PBL Regnskap kommer i nærheten av deg, finner du her.

Følger barnehagene gjennom et år

Økonomidagen går over seks timer, der kurslederne drar deltakerne gjennom driften av barnehagen i et år – og der de tar for seg de typiske utfordringene og mulighetene som de ser at barnehagene møter.

På økonomidagen er dette noen av temaene som kurslederne kommer inn på:

  • Barnehagens økonomiske situasjon
  • Budsjettet – hva barnehagen burde unngå, samt ta stilling til når planen for neste års drift skal utarbeides
  • Barnetall og bemanning
  • En uforutsett hendelse som får økonomiske konsekvenser
  • Hva må du passe på ved stillingsendringer
  • Permisjoner uten lønn
  • Arbeid på bevegelige helligdager
  • Konsekvens av en tapt egenmelding
  • Arbeidsgiverperioder
  • …og mange andre situasjoner fra hverdagen

Vil skape forståelse og trygghet

Økonomidagen inkluderer lunsj og er helt gratis å delta på. Men du må melde deg på innen gitte frister for å være med.

– Hva er det viktigste dere ønsker å lære bort?

– Det aller viktigste er å gi barnehagene litt mer kunnskap om hvordan de kan drifte planmessig og økonomisk, samt få med seg alt man har etter loven har krav på fra det offentlige. Så håper vi at de også sitter igjen med ny kunnskap og nye innfallsvinkler, og at vi har bidratt til økt forståelse og trygghet for videre økonomisk arbeid i barnehagen, sier PBL Regnskaps turnékvartett.

Les mer og meld deg på.