Over hundre deltakere på HMS-konferanse i Oslo

Over hundre deltakere på HMS-konferanse i Oslo

Det er ikke fredagskakene og "kaffe latte-kort" som gir et godt arbeidsmiljø, men en indre motivasjon og det å utvise tillit til de ansatte.

Publisert:

Det var ett av mange budskap fra direktør i Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami), Pål Molander da han innledet på PBL Bedriftshelsetjenestes HMS-konferanse for over 100 deltakere i Oslo fredag.

Indre motivasjon

Molander påpeker at arbeidslivet i Norge er i verdensklasse på så mange områder, men det er mange forhold som kan true fremtidens velferdsgoder.

Pål Molander, direktør i StamiPål Molander, direktør i Stami

­– Og det er ikke ytre faktorer som kaker og "kaffe latte-kort" som bidrar til et godt arbeidsmiljø, men det som påvirker jobben som hver enkelt ansatt skal gjøre – å motivere, engasjere, gi støtte og ikke minst tillitt er viktige faktorer, påpekte Molander.

Se bildeserie fra HMS-konferansen på Facebook

Det er første gang PBL Bedriftshelsetjenesten arrangerer HMS-konferanse og med temaet «For en friskere barnehage» vil deltakerne i løpet av konferansen blant annet få høre mer om:

  • Konflikter på arbeidsplassen
  • Relasjon og ledelse
  • Spillavhengighet
  • Fysisk aktivitet
  • Kriseledelse
  • Risikoledelse

I tillegg kommer Aina Wøien fra Nærsnes kystbarnehage for å fortelle deltakerne om hvordan de lykkes med å oppnå et godt arbeidsmiljø over tid.

Konferanse tilpasset barnehagene

Direktør i PBL Bedriftshelsetjeneste, Ann-Heidi Pettersen er stolt og glad over å kunne lage en egen HMS-konferanse for barnehagesektoren.

– Alle arbeidsplasser er unike og barnehagene har andre utfordringer enn for eksempel byggebransjen. PBL Bedriftshelsetjeneste er den eneste bransjespesifikke bedriftshelsetjenesten i Norge og kjenner barnehagens utfordringer knyttet til blant annet sykefravær og psykososialt arbeidsmiljø. Å kunne tilby en HMS-konferanse skreddersydd for alle som jobber i barnehage er vi derfor veldig godt fornøyd med. Her kan dessuten deltakerne selv sette sammen sitt eget konferanseprogram basert på hvilke tema de mener er viktigst i sin barnehage, sier Pettersen.  

Viktige tema

Konferansedagen avsluttes med hele Norges Trond-Viggo Torgersen som med sitt kritikerroste show skal få deltakerne til å «Tænke sjæl».

– Vi har satt sammen en konferanse med viktige tema som berører barnehagene. Så legger Johanne Lie-Berland frem funn fra sin studie av betydningen av fysisk aktivitet blant ansatte i barnehagene som jeg tror mange vil finne interessant i det videre HMS-arbeidet. Men vi har også funnet plass til litt latter og humor, og forhåpentligvis resulterer dette i en konferanse med mange gode innspill deltakerne kan ta med seg tilbake for en friskere barnehage, sier Pettersen.