«Vi trenger mer enn noen gang gode møtepunkter for kollegaer på tvers av ulike barnehager. Jeg håper vi ses i Bodø!»

PBL Lederkonferanse er i år tilbake på Quality Hotel Ramsalt i Bodø.

«Vi trenger mer enn noen gang gode møtepunkter for kollegaer på tvers av ulike barnehager. Jeg håper vi ses i Bodø!»

Vi har snakket med tre av dem som har meldt seg på til PBL Lederkonferanse 1.-3. september. Les hvorfor de har meldt seg på – og hvorfor du også burde gjøre det.

Publisert:

Årets utgave av PBL Lederkonferanse er bare litt mer enn ti uker unna. Godt over 200 deltakere er allerede påmeldt til arrangementet som finner sted i Bodø 1.-3. september.

Men det er fortsatt plass til flere, både i konferansesalen og på hotellene.

Vi har derfor kontaktet tre barnehageledere og spurt om hvorfor de har valgt å melde seg på, og hvordan de vil oppfordre andre til å gjøre det samme.

Les mer og meld deg på!

Faglig input og flott nettverksbygging

– Jeg har meldt meg på først og fremst for å få faglig input. Jeg opplever alltid å ha fått inspirasjon og å ha lært noe nytt etter å ha vært på PBL sin lederkonferanse i Bodø, sier daglig leder Frøydis Lindaas i Dusavik barnehage.

Daglig leder Anders Dishington i Prestelva barnehage sier han har meldt seg på fordi han har veldig god erfaring – både faglig og sosialt – fra alle årene han har vært med på lederkonferansen.

– Og så ser lederkonferansen 2024 ut til å ha et spennende og variert innhold, sier han.

Elin Aasheim i Nystrand barnehage sier:

– Jeg har meldt meg på lederkonferansen fordi det alltid er innholdsrikt program med faglig input samtidig som det er flott nettverksbygging i å møte andre ledere. Jeg setter også stor pris på de sosiale arrangementene i forkant av konferansen. Det gir en god start på fine dager i Bodø.

God erfaring med programmet

Årets program inneholder som vanlig en miks av alt fra lederfaglige foredrag, til barnehagespesifikt innhold og foredrag til ettertanke, inspirasjon og underholdning.

Her er foredragsholderne på årets lederkonferanse.

– Jeg gleder meg mest til å høre på Harald Rønneberg og Jon Petter Fagerhaug sine innlegg, sier Elin Aasheim, men legger til:

– Den sosiale biten mellom styrerkollegaer er også superviktig – og ikke minst den gode og spennende maten!

Anders Dishington ser frem til å høre kunnskapsminister Kari Nessa Nordtuns refleksjoner om barnehagepolitikken fremover. Og dessuten:

– Harald Rønneberg blir spennende og forhåpentligvis humoristisk. Jeg ser også frem til det sosiale og å treffe likesinnede med samme «yrkesskade», sier Dishington med et smil.

Om årets program sier Frøydis Lindaas:

– Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke har gått dypt inn i hva vi kan forvente i år, men har veldig god erfaring med valgene PBL tar.

Anbefaler gjerne

Alle tre vil gjerne anbefale PBL Lederkonferanse for alle med lederansvar i PBL-barnehager og som ennå ikke har bestemt seg.

Anders Dishington trekker frem verdien i å treffe veldig mange med de samme gleder og utfordringer som en lederstilling i barnehage har å by på.

–  Utfordrer man seg selv litt sosialt, kan det være at man får mange gode ideer og løsninger man kan ta med seg til egen barnehage. Det er også mye å hente faglig teoretisk, med gode foredragsholdere. Særlig foredrag som utfordrer en personlig som leder, sier han og legger til:

–  Dette burde alle styrere/daglig ledere få med seg, og jeg oppfordrer alle som kan, til å melde seg på.

Noe av det samme trekker Frøydis Lindaas frem:

–  Som styrer og daglig leder, står vi ofte alene i saker. Da er det godt å være med på lederkonferansen, hvor fokuset er på å gi oss inspirasjon og ny kunnskap.

Elin Aasheim følger opp:

– Jeg vil oppfordre deg til å melde deg på årets lederkonferanse. Vi trenger mer enn noen gang gode møtepunkter for kollegaer på tvers av ulike barnehager. Jeg håper vi ses i Bodø!

Les mer og meld deg på!