PBL inviterer til nye medlemsmøter

Vil se deg på medlemsmøte. Høsten er tid for medlemsmøter i PBL hvor du blant annet kan møte denne blide gjengen med Jørn-Tommy Schjelderup (f.v.), Espen Rokkan, Marius Iversen, Anne Lindboe, Geoffrey Armstrong og Hans-Are Nyheim.

Vil se deg på medlemsmøte. Høsten er tid for medlemsmøter i PBL hvor du blant annet kan møte denne blide gjengen med Jørn-Tommy Schjelderup (f.v.), Espen Rokkan, Marius Iversen, Anne Lindboe, Geoffrey Armstrong og Hans-Are Nyheim.

PBL inviterer til nye medlemsmøter

I mars arrangerer PBL tolv medlemsmøter ulike steder i landet. Bemanningsnormen, finansieringssystemet, tariffoppgjøret og arbeidet med sikkerhet i barnehagene er blant temaene som det vil bli informert om.

Publisert:

PBL er glad for å kunne invitere medlemmene til en ny runde med medlemsmøter.

– Det er viktig for PBL å være i tett kontakt med medlemmene våre. Vi har kontakt med mange på telefon og e-post hver uke, men prøver å være så mye som mulig rundt omkring i landet i tillegg. Medlemsmøtene er en viktig arena hvor PBL informerer om aktuelle tema, men hvor det også skal være mulig for barnehagene og komme med innspill og spørsmål til PBL, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.  

Se oversikt og meld deg på medlemsmøte

Møtene er gratis for medlemmene i PBL og alle møtene er satt opp fra klokken 09.00 til 15.00 og inkluderer lunsj.

PBL planlegger å informere om følgende tema på medlemsmøtene i mars.  

Før lunsj (09.00 – 11.30):

  • Ny bemanningsnorm fra 1. august. Hvordan jobber PBL og hva kan barnehagene gjøre?
  • Regulering og finansiering. Hvordan få et bedre og mer rettferdig finansieringssystem?
  • Mellomoppgjør 2019. Hva skjer med PBL-tariffen og arbeidet for en ny pensjonsordning?
  • Nytt og nyttig for arbeidsgivere. Noen vanlige spørsmål fra barnehagene – og PBLs svar.

Etter lunsj (12.30 – 15.00):

  • Sikkerhet i barnehagen. Hvordan gjøre barnehagen enda tryggere, uten å begrense barns lek og utfoldelse?
  • Fra yrkesaktiv til pensjonist. Slik er pensjonsopptjeningen og dette er valgene for ansatte i PBL-barnehager. (Oslo, Ålesund, Bodø, Kristiansand, Tromsø og Trondheim.)
  • Nærvær og tilrettelegging. Om helsefremmende arbeidsmiljø, nærværssamtaler og god tilrettelegging i barnehagen. (Haugesund, Stavanger og Fredrikstad.)
  • Relasjon og ledelse. Hvordan kan du jobbe med dine relasjoner til de ansatte i barnehagen (Bergen, Molde og Drammen.)

Fagpersoner fra PBL Bedriftshelsetjeneste, PBL Mentor HMS og avdelingen i PBL som jobber med forsikring og pensjon vil holde innlegg om de ulike temaene som er satt opp etter lunsj.

Foruten de tolv medlemsmøtene på ulike steder i landet, avholder PBL et medlemsmøte på nett 1. april. På nettmøtet vil det utelukkende bli informasjon fra interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen om de temaene som er listet opp før lunsj ovenfor.  

Er det spesielle tema dere ønsker informasjon om på et medlemsmøte, eller dere har andre spørsmål vedrørende medlemsmøtene? Ring oss gjerne eller send en melding på .

Se oversikt og meld deg på medlemsmøte