PBL inviterer til digitalt medlemsmøte om korona-epidemien

PBL inviterer til digitalt medlemsmøte om korona-epidemien

Nedstengingen av barnehager landet rundt setter sektoren på prøver som krever mye av oss alle. Onsdag inviterer PBL medlemsbarnehagene til digitalt informasjonsmøte.

Publisert:

Koronaviruset har snudd hverdagen opp ned for oss alle. Myndighetene har iverksatt de mest inngripende tiltakene vi har hatt i landet i fredstid. Norge går på tomgang.

Til tross for at alle landets barnehager som hovedregel nå er blitt stengt, har sektoren fått en svært viktig rolle i jobben med å sørge for at personell innenfor kritiske samfunnsfunksjoner kan komme seg på jobb.

Dette skal barnehagene håndtere samtidig som det oppstår usikkerhet rundt økonomi, hvilke barn som har krav på plass, hvilke rettigheter og plikter de ansatte har, mulig smitte i egen barnehage og en rekke andre forhold.

PBL svarer i disse dager medlemmene fortløpende på spørsmål som kommer inn på telefon og I tillegg har vi publisert mye informasjon i en egen korona-seksjon på pbl.no.

For ytterligere å møte det store informasjonsbehovet, inviterer vi onsdag klokken 12.00 til et åpent medlemsmøte. Dette er primært for eiere og daglig ledere/styrere i PBLs medlemsbarnehager, men møtet er åpent og kan også følges av ansatte og andre som er interessert.  

Her vil vi både gi generell informasjon og svare på enkelte spørsmål fra medlemmene.

Velkommen til medlemsmøte, PBL onsdag 18.03.2020 kl. 12.00

Møtet vil bli overført på PBLs Facebook-side. 


Agenda:

1. PBL kommenterer situasjonen og gir bla. oppdatering om samarbeidet med myndighetene
Hvordan jobber PBL og hva er utgangspunktet for den bistanden vi gir til medlemmene? 

2.  Hva skjer med inntektene?
PBL oppdaterer medlemmene med siste nytt, etter avklarende møte med Kunnskapsdepartementet tirsdag. 

3. Vanlige arbeidsgiverspørsmål
PBL besvarer noen av de mest vanlige spørsmålene og problemstillingene fra barnehagene. Vi legger også opp til å besvare noen spørsmål skriftlig i løpet under møtet.

4. Smittevern og hygiene i barnehagen
Oppdatert veiledning fra PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste om smittevern og hygiene. Hva bør barnehagene som har delvis drift nå gjøre? Hva er gode rutiner som forebygger smitte?