Følg medlemsmøtet om gjenåpning av barnehager i kveld klokken 19.00

Følg medlemsmøtet om gjenåpning av barnehager i kveld klokken 19.00

Onsdag klokken 16.00 legger regjeringen frem smittevernveilederen for barnehager. PBL inviterer til medlemsmøte i kveld klokken 19.00 hvor gjenåpningen av barnehagene og innholdet i den nye veilederen vil være tema.

Publisert:

Det var varslet at veilederen skulle komme senest torsdag. PBLs medlemsmøte som etter planen skulle gå torsdag, blir derfor også fremskyndet til i kveld og blir sendt direkte på Facebook fra klokken 19.00.  

Informasjon om smittevernveileder

Alle barnehager forbereder seg nå på at de igjen skal kunne ta imot alle barn – og spørsmålene som melder seg er mange. Foreløpig er det ikke like mange svar.

En faggruppe har jobbet med smittevernveilederen i samarbeid med Folkehelseinstituttet, Utdanningsdirektoratet og organisasjonene i barnehage og skole. PBL har også gitt innspill til dette arbeidet.

I det digitale medlemsmøtet i kveld vil vi gjennomgå smittevernveilederen ettersom denne vil være førende for mye av organiseringen av, og arbeidet i, barnehagene i ukene som kommer.

Stort informasjonsbehov

– Det har vært et ekstremt stort behov for informasjon og rådgiving fra PBL i den perioden som har vært. Dette behovet har vi forsøkt å imøtekomme. Nå kommer er det mange nye spørsmål og problemstillinger som barnehagene må ta stilling til i forbindelse med gjenåpningen, blant annet når det gjelder veilederen som nå kommer. Mye av dette vil vi komme inn på i medlemsmøtet i kveld, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

Mange har gitt et tilbud

Det var tirsdag i stille uke at meldingen om at barnehagene skal gjenåpne kom fra regjeringen. Barnehagene har som hovedregel vært stengt siden 13. mars på grunn av korona-pandemien. Mange barnehager har imidlertid gitt et tilbud til barn med særlig omsorgsbehov og barn av kritisk samfunnspersonell.

PBL svarer medlemmene fortløpende på spørsmål som kommer inn på telefon og e-post. I tillegg har vi publisert mye informasjon i en egen korona-seksjon på pbl.no.

Dersom du ikke får muligheten til å følge medlemsmøte direkte på Facebook-live, vil det bli gjort tilgjengelig i ettertid.