IA-bransjeprogram for barnehage inviterer til konferanse i flere byer

IA-bransjeprogram for barnehage inviterer til konferanse i flere byer

− Dette er konferansen for deg som er engasjert i arbeidsmiljø, HMS og sykefravær i barnehagesektoren, sier direktør i PBL Mentor, Stephan Skjelvan.

Publisert:

PBL samarbeider og deltar som part i IA-bransjeprogrammet for barnehager. Stephan Skjelvan oppfordrer barnehager til å bli med på konferansene som arrangeres i nærheten.

I bransjeprogrammet deltar 72 pilotbarnehager fra både kommunal og privat sektor, hvor det blant annet drives følgeforskning. Nå skal funnene presenteres på konferanser i Ålesund, Bodø, Hamar og Stavanger.

− På konferansen presenteres funn, resultater, erfaringer og forskning fra bransjeprogrammet. Gjerne delta med hele HMS-gruppen, med leder, tillitsvalgt og verneombud, sier Skjelvan.

IA bransjeprogram barnehage har tre satsingsområder:

  • «En bra dag på jobben» – et verktøy for å skape et bedre arbeidsmiljø
  • HMS og helsefremmende arbeid i barnehager
  • «Tidlig inn» - et verktøy for systematisk forebygging av sykefravær og frafall

Skjelvan forteller at det er to tema som er gjennomgående for forskningen i barnehagen.

− I bransjeprogrammet for barnehager har man spesielt sett på partssamarbeid med fokus på partenes roller og ansvar. I tillegg er det sterkt fokus på arbeidsmiljøets betydning for kvalitetsarbeidet i barnehagen. Dersom dette høres interessant ut, og du ønsker å høre mer om erfaringene så langt, så meld deg på en av konferansene som arrangeres i nærheten av deg, oppfordrer han.

Det er gratis å delta på konferansen.

Les mer og meld deg på:

4. april Ålesund

9. april Bodø 

4. juni Hamar

6. juni Stavanger