PBL avlyser Barnehage 2020 og en rekke andre aktiviteter

PBL avlyser Barnehage 2020 og en rekke andre aktiviteter

PBL avlyser en rekke aktiviteter de kommende ukene som følge av koronaepidemien. Den store konferansen Barnehage 2020, som skulle gå av stabelen i mai, blir heller ikke arrangert.

Publisert:

De nye og omfattende tiltakene for å begrense spredning av koronaviruset får store konsekvenser for hele samfunnet.

Mer enn 500 deltakere

PBL har i dag besluttet å avlyse kurs og en rekke andre aktiviteter ut april måned. I tillegg er det besluttet at den store konferansen og fagmessen Barnehage 2020 ikke blir arrangert. Konferansen skulle gå av stabelen 6. og 7. mai. Det var allerede mer enn 500 deltakere som hadde meldt seg på Barnehage 2020. 

PBL beklager sterkt overfor alle som er berørt av avlysningene.

Vi har ikke rukket å informere direkte til alle som er berørt, men deltakerne på de ulike aktivitetene vil fortløpende bli kontaktet i løpet av de kommende dagene. Har du meldt deg på ett av arrangementene, vil du få praktisk informasjon knyttet til avlysningen i e-post som kommer fra PBL.

– Vi er selvfølgelig veldig lei oss for at situasjonen har blitt slik, men vi håper alle har forståelse for situasjonen. Her må vi alle bidra for å unngå videre spredning av koronaviruset. Liv og helse kommer alltid først og når epidemien har utviklet seg som den har gjort, mener vi det har vært helt nødvendig å treffe disse tiltakene, sier administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe.

– Kurs og andre arrangement medfører gjerne stor reisevirksomhet fra store deler av landet. Samling med mange mennesker utgjør også en stor risiko for spredning av koronaviruset og vi har derfor valgt å avlyse aktiviteter ut april, legger hun til.

En rekke tiltak innført i PBL-administrasjonen

Internt i administrasjonen i PBL er det også innført en rekke tiltak for å bidra til å bergense smittespredning, blant annet:

  • PBL har innstilt tjenestereiser med offentlig transport, i denne omgang i to uker frem i tid.
  • PBL har lagt til rette for utstrakt bruk av hjemmekontor, men organiserer dette på en måte som skal sikre at kvaliteten på tilbudet til medlemmene opprettholdes.
  • En rekke eksterne møter, kurs og andre aktiviteter avlyses ut april.
  • Ansatte oppfordres til å følge nasjonale reiseråd og det frarådes reiser i perioden.
  • Ansatte som ikke er syke, men som har mildere luftveissymptomer, skal jobbe hjemmefra.
  • En planlagt personalsamling for alle ansatte i PBL i juni er avlyst.

– Vi har innført en rekke tiltak og endrer disse løpende dersom det kommer ny informasjon. I denne situasjonen må alle bidra til å begrense smittespredningen. Men vi er veldig opptatt av at vi skal håndtere dette på en måte som gjør at vi fortsatt kan gi medlemmene den hjelpen de trenger i denne situasjonen. Mange barnehager har det veldig krevende og vi står sammen med dem, sier Lindboe – og legger til:

– Når vi i denne perioden ikke kommer til å være like mye ute rundt omkring i landet som bruker å være, så skal vi finne andre måter å hjelpe medlemmene på, blant annet med hyppigere bruk av videomøter. 

PS! PBL planlegger å komme sterkt tilbake med stor konferanse og fagmesse i 2022. Lokalene i Norges varemesse på Lillestrøm er holdt av 11. og 12. mai 2022.