Stine Sofies Stiftelse arrangerer to nye gratiswebinar  

Nye webinar. Ole Morten G. Mouridsen (t.v.) og Harald Dean fra Stine Sofies Stiftelse holder to nye gratis webinar for barnehageansatte.

Stine Sofies Stiftelse arrangerer to nye gratiswebinar  

For å best mulig bistå ansatte i forbindelse med gjenåpningen av barnehagene setter PBLs samarbeidspartner Stine Sofies Stiftelse opp to gratis webinar: «Hvordan samtale med barn om vold og overgrep?» og «Hvordan hjelpe barn med skadelig seksuell atferd?»

Publisert:

Mange barnehageansatte ønsker å samtale med barn om tematikken vold og seksuelle overgrep. Men noen kan være usikre på hva en kan si, hvordan en skal ordlegge seg, hvilke bilder kan en bruke og hvilke verktøy som finnes.

Påmelding

For å delta, meld deg på arrangement på Facebook. Lenke til webinarene blir gjort tilgjengelig der.  

Webinar 1: «Hvordan snakke med barn om vold og overgrep?»

Webinar 2: «Hvordan hjelpe barn med skadelig seksuell atferd?»

Kan stille spørsmål underveis

Stine Sofies Stiftelse har med blant annet pedagogene Ole-Morten Mouridsen og Harald Dean over ti års erfaring om dette temaet, og vil dele sine tips med barnehage- og skoleansatte gjennom webinaret «Hvordan samtale med barn om vold og overgrep?» 23. april klokken 14.00.

– I dette webinaret vil målgruppen være barnehage- og skoleansatte som møter barn i alderen 5-6 år, og elever på 1.-4. trinn. Webinaret er også aktuelt for foreldre med barn i denne aldersgruppen, sier Harald Dean.
Det er satt av en halvtime til webinaret og det vil også bli mulighet for å stille spørsmål underveis.

– Disse vil også bli gjort tilgengelig på nett i ettertid, opplyser Dean.

Trykk delta på arrangementet på Facebook for å få med deg oppdateringer. Lenken til webinaret kommer.

Barns seksualitet

Mandag 27. april setter stiftelsen opp et nytt gratiswebiar i samarbeid med Pia Friis fra Barnehagestiftelsen Kanvas om «Hvordan hjelpe barn med skadelig seksuell atferd?»

 Barn utforsker og er nysgjerrig på egen og andres kropp. Det er både vanlig, sunt og fint at barn er nysgjerrig på sin egen og andres kropper gjennom å leke doktor-leker, rumpeleker, mor-far-barn-leker eller andre ting.

Men noen ganger går barn litt for langt i denne utforskingen. For eksempel ved at barn drar ned bukse/skjørt på andre barn, eller målbevisst og intenst tar etter andres kjønnsorgan mot den andres vilje. Fordi seksualitet for mange fremdeles er tabu, fører slike episoder dessverre ofte til handlingslammelse og ordløshet hos voksne. De tar ikke tak i tematikken, eller problemet og håper det går over.

– Barn med problematisk seksuelle atferd trenger voksne som korrigerer, veileder, og gir alternativer. I dette webinaret vil vi snakke om barns seksuelle atferd. Hva er skadelig seksuell atferd, og hva er normal seksuell atferd? Vi vil presentere konkrete forslag til hva du som voksen kan gjøre når du møter på slike episoder, forteller Harald Dean.

Trykk delta på arrangementet på Facebook for å få med deg oppdateringer. Lenken til webinaret kommer!
Dette webinaret har vi valgt å kjøre mandag kveld klokken 20.00 til 20.45 og også her vil det være mulig å stille spørsmål både før og underveis i webinaret, opplyser Dean.

– Webinarene er støttet økonomisk av Gjensidigestiftelsen, og det muliggjør at kunnskapsformidlingen og foredragene kan fortsette, selv om en ikke kan møtes fysisk, avslutter Harald Dean.

Tidligere webinarer fra Stine Sofies Stiftelse

Se tidligere webinarer fra Stine Sofies Stiftelse i samarbeid med PBL. 

Webinar: Barnehagen åpner igjen. Hvordan kan vi snakke med barn vi er bekymret for?

Webinar: Bekymring for barn under koronapandemien