Nytt webinar: Hvordan kan vi snakke med barn vi er bekymret for?

Nytt webinar. Harald Dean (t.v.) og Ole Morten G. Mouridsen fra Stine Sofies Stiftelse inviterer alle barnehageansatte til gratis webinar førstkommende fredag om «Hvordan kan vi kommunisere åpent og ikke-ledende med barn vi er bekymret for?»

Nytt webinar: Hvordan kan vi snakke med barn vi er bekymret for?

Fra mandag åpner barnehagene igjen. Også barn som barnehagen har hatt en ekstra bekymring for under korona-stengingen, kommer tilbake til barnehagen. Stine Sofies Stiftelse arrangerer webinar om hvordan du kan snakke med sårbare barn som nå kommer tilbake til barnehagen.

Publisert:

– Vi vet at mange barnehageansatte har vært bekymret for barn som i flere uker har vært hjemme og ikke i barnehagen. Når vi nå skal åpne barnehagen, er dette barn mange av dere både vil og bør være ekstra oppmerksomme på – og ta en prat med. I dette webinaret vil vi gi noen gode råd på veien, sier foredragsholder Harald Dean i Stine Sofies Stiftelse.

Webinar: «Hvordan kan vi kommunisere åpent og ikke-ledende med barn vi er bekymret for?»

Når: Fredag 17. april kl. 13.00
Klikk her for å delta! 
Webinaret er gratis og varer i om lag 30 minutter.

Ikke-ledende kommunikasjon

I webinaret fredag 17. april vil Harald Dean og Ole Morten G. Mouridsen forsøke å gi deg som barnehageansatt svar på spørsmålet: «Hvordan kan vi kommunisere åpent og ikke-ledende med barn vi er bekymret for?»

­– Noen barn kommer tilbake med skremmende eller vonde erfaringer hjemmefra, som de vil fortelle spontant om. Andre barn vil holde opplevelsen for seg selv. På webinaret vil vi snakke om hvordan vi kan gi barna mulighet til å fritt fortelle – uten å stille ledende spørsmål eller legge ord i munnen på barnet. Du får konkrete eksempler på ikke-ledende og ledende spørsmål – og på åpne og lukkede spørsmål, forteller Harald Dean.

Webinaret som er støttet av Gjensidigestiftelsen. Foredraget varer i om lag 30 minutter. Deltakerne får mulighet til å stille spørsmål underveis.

9.000 visninger på YouTube

I samarbeid med PBL satte Stine Sofies Stiftelse opp et gratis webinar om hvordan barnehageansatte kunne ivareta barn som ikke var i barnehagen, etter nedstengingen av barnehagene fra 13. mars.

Webinaret som ble ledet av Harald Dean og Ole Morten G. Mouridsen fra Stine Sofies Stiftelse ble fulltegnet etter kort tid og i ettertid har webinaret vært sett over 9.000 ganger på YouTube.

– Vi så hvilket enormt behov det var blant barnehageansatte for mer kompetanse om denne problematikken og bestemte oss derfor ganske umiddelbart for at vi måtte sette opp et lignende webinar når barnehagene skulle gjenåpne. For nå blir det veldig viktig at barnehageansatte vet hvordan de skal snakke med barna som har vært hjemme i over én måned, forteller Dean.