Velkommen til Babblarnas univers - Laget for å gi barn bedre språkutvikling

Velkommen til Babblarnas univers - Laget for å gi barn bedre språkutvikling

Babblarna er en gjeng fargerike og morsomme figurer som legger til rette for språktrening og hjelper barn i språkutviklingen gjennom lek, sang og språklyder. De åpner rett og slett for et spennende og lekent eventyr.

Konseptet bygger på veletablerte tanker og ideer rundt hvordan språket oppstår og utvikles. Og de uimotståelige figurene, med sin tydelige enkelhet, frister barna inn i morsom og inkluderende språklek.

Figurene heter Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi og Doddo. Hver figur snakker sitt eget språk som bygger på lyden i deres eget navn, men alle forstår hverandre i et felles språk. Babblarnas babling bruker melodien i vårt talespråk, og barnet får opplæring i hvordan språket lyder. I tillegg fristes barnet til å bable selv.

–  Gjennom å herme etter måten Babblarna snakker, så trenes evnen til å bruke betoninger og melodi i språket, og barna fristes til å tørre å bable selv og sammen med hverandre, sier Lekolars pedagoger Karina Upsahl de Lange og Kine Caspersen.

Det å komme i gang med tale og språk uten å bruke ekte ord, fungerer som katalysator for mange barn. Ikke minst for dem som har utfordring med språkutvikling. Babblarna vekker nysgjerrighet og lyst til å lære – og er en utmerket start for å utvikle språket. Når man babler og leker, trener man aktivt på språklyder, språkmelodi, begreper og grammatikk.

– Avhengig av alder og sammensetning av barn, velger man selv om man vil jobbe strukturert og systematisk, eller om det er mest hensiktsmessig å bruke enkelte produkter i språkstimuleringen. For eksempel inneholder bøkene både praktiske øvelser og ren teori, sier Karina Upsahl de Lange og Kine Caspersen avslutningsvis.

Sortimentet inneholder bøker, leker, spill, musikk, puslespill, figurer og mye mer og er viktige ingredienser når språket skal utvikles. Se hele Babblarna sortimentet på lekolar.no og spør gjerne våre pedagoger om tips til å komme i gang!

Les mer om medlemsfordelene du har i Lekolar!