PBL deltar på Arendalsuka

PBL deltar på Arendalsuka

PBL er også i år tilstede under Arendalsuka som åpner mandag 13. august.

Publisert:

Arendalsuka er Norges største politiske møteplass. Under Areldansuka møtes aktører fra politikk, samfunns- og næringsliv til diskusjoner, debatter og ulike arrangement.

PBL har deltatt på Arendalsuka de siste årene og er også på plass i år.

Fra administrasjonen deltar blant annet administrerende direktør Arild M. Olsen. Styreleder Eirik Husby er også på plass i Arendal denne uken.

Dette er noe av det som står på programmet for PBL denne uken:

  • Tirsdag 14. august klokken 09.00 deltar Arild M. Olsen i en debatt om mattilbudet i norske barnehager.

Det er Forbrukerrådet, Kost- og ernæringsforbundet i Delta og Delta oppvekst som står bak arrangementet «Får de små bra nok mat i barnehagen?».

Bakgrunnen for debatten er blant annet en fersk rapport om hva foreldrene mener om mattilbudet i norske barnehager. 

  • Onsdag 15. august har styret i PBL sitt årlige styremøte i tilknytning til Arendalsuka.

Styremøtet avholdes i år på Stine Sofie Senteret i Grimstad der PBL-styret også vil få en presentasjon av senteret som er et nasjonalt mestringssenter for voldsutsatte barn.

Det er Partnerskap mot mobbing, der PBL er blant deltakerne, som står bak arrangementet der det blant annet blir en samtale mellom fagperson, barnehagemor og styrer i barnehage.

Samtalen vil handle om hvordan barnehagen kan forebygge, avdekke og stoppe mobbing.  

  • I løpet av Arendalsuka får PBL i tillegg muligheten til å ha samtaler med ulike aktører i, blant annet er det en fin anledning til å møte flere av politikerne som til daglig jobber med barnehagepolitikk i utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.