Positivt møte med statsråden

Kunnskapsminister Henrik Asheim

Foto: Marte Garmann

Positivt møte med statsråden

Tirsdag møtte PBL kunnskapsminister Henrik Asheim for å diskutere den varslede gjennomgangen av reguleringene i barnehagesektoren.

Publisert:

– Det var et nyttig møte med statsråden. Vi fikk mer informasjon om hva det er statsråden ønsker og vi fikk orientert om hva PBL mener blir viktig med gjennomgangen som er varslet, forteller administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL.

– På vegne av våre mange medlemmer er jeg overhodet ikke bekymret for en slik gjennomgang. Men jeg håper den kan bidra til å skape forutsigbarhet for aktørene og legge grunnlaget for ytterligere forbedring av kvaliteten i hele sektoren.

Ba om møte etter medieuttalelse

Nylig gikk vikarierende kunnskapsminister Henrik Asheim ut og varslet at departementet vil se på reguleringene av private barnehager. Bakgrunnen var blant annet oppslag i media om kjøp og salg av barnehager.

På bakgrunn av uttalelsene ba PBL om møte med statsråden for å diskutere innretningene på slik gjennomgang. I møtet tirsdag deltok også representanter fra flere medlemsbarnehager i PBL.

– Vi ønsker en gjennomgang av reguleringene i sektoren velkommen. Hele sektoren er avhengig av legitimitet og samfunnets tillit. I den grad myndighetene mener at dagens system ikke sikrer den nødvendige tilliten, må vi få dette på plass. Men det vil være helt avgjørende at en slik gjennomgang omfatter hele barnehagesektoren, ikke bare private barnehager, sier Olsen.  

Vil se på tilsynsordningen

Statsråden har spesielt signalisert at departementet vil vurdere om tilsynsordningen i sektoren fungerer godt nok.

– Vi har fra før mye dokumentasjon på at dagens system ikke fungerer og trenger derfor en full gjennomgang av hele tilsynsordningen. Derfor er PBL glad for at departementet skal se på den problematiske tilsynsordningen i sektoren, sier Olsen. 

Foto: Marte Garmann