Debatterer mobbing under Arendalsuka

Debatterer mobbing under Arendalsuka

PBL deltar blant annet på en debatt om mobbing under Arendalsuka som arrangeres denne uken.

Publisert:

Arendalsuka arrangeres hvert år og er en møteplass for nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv, media og befolkningen.

PBL har deltatt på Arendalsuka de siste årene og er også på plass i år. Blant annet avholder PBL styremøte i tilknytning til årets utgave av Arendalsuka.

Arendalsuka arrangeres i år fra 14. til 19. august.

Først ut av arrangementene om mobbing som PBL deltar på, er kveldsarrangmentet «Hvem mobber i barnehagen?» 15. august. Dette er et arrangement i regi av  Partnerskap mot mobbing, som PBL deltar i.

Forsker Ingrid Lund fra Universitetet i Agder inviteres til sofaen på Madam Reiersen i Arendal klokken 19.00. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kommer og administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL møter KS, Utdanningsforbundet og FUB (Foreldreutvalget for barnehager) til en samtale.

 Det blir litt Lindmo-stil på arrangementet, men her er Anne Lindmo byttet ut med Eli Rygg, en dame som brenner for temaet mobbing, sier Kari Vold Jensen som er PBL sin representant i Partnerskap mot mobbing.

Målgruppen for arrangementet er barnehagelærere, styrere og eiere i barnehager.

PBL har som et av sine hovedmål å forebygge mobbing i barnehagen.

– Barnehagene har et stort ansvar for å forebygge mobbing og legge til rette for mobbefrie barnehager. Det er barnehagene som må gjøre jobben, men PBL skal legge til rette og støtte våre barnehager i dette arbeidet, sier Arild M. Olsen.

Den 16. august har du mulighet til å få med deg en debatt i UiA-teltet (Universitetet i Agder) på Langbrygga i Arendal. Der deltar Arild Olsen i en debatt som arrangeres av universitetet om Kompetanse for fremtidens barnehagelærere.