Hvem er Årets barnehage 2018?

Hvem, vinner i 2018? I fjor vant Trondalen barnehage prisen Årets barnehage 2017. Nå er jakten i gang for å finne årets vinner.

Hvem er Årets barnehage 2018?

For tredje gang skal PBL kåre Årets barnehage. Nå starter jakten på gode kandidater blant PBLs medlemsbarnehager.

Publisert:

– Vi vet at det finnes utrolig mange gode medlemsbarnehager som hver dag leverer høy kvalitet til svært fornøyde foreldre. Målet med prisen Årets barnehage er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i våre medlemsbarnehager, sier Eirik Husby.

Send inn forslag på din kandidat

Han oppfordrer alle som har en barnehage de mener fortjener utmerkelsen, om å sende inn nominasjon for sin kandidat. 

– Vi håper på stort engasjement hvor både ansatte, foreldre, besteforeldre og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen, sender inn forslag på kandidat til Årets barnehage. Det eneste vi ber om er at det kommer inn en fyldig begrunnelse for hvorfor du mener din barnehage er Årets barnehage 2018, påpeker Husby.

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

– Det er ikke nødvendigvis alle kriteriene foreldre kjenner like godt til, men beskriv din kandidat så godt du kan, slik at vi får et så godt bilde som mulig for å vurdere kandidatene, sier Husby.

Det vil være mulig å sende inn forslag på kandidater frem til 13. mai. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen. 

Kåringen gjøres i samarbeid med nettsiden barnehage.no. Når juryen har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer.

– Interessen for prisen har vært stor blant våre lesere og i fjor sendte vi utdelingen direkte via vår facebookside. Sendingen fra fjorårets utdeling har hatt nesten 17.000 visninger og vi vil sende direkte også i år, sier redaktør i barnehage.no, Øyvind Johansen.

Høytidelig utdeling

Prisen Årets barnehage ble første gang delt ut i 2016 og erstattet da prisen Årets barnehageleder som har vært delt ut siden 2009.

Prisen deles ut under PBLs lederkonferanse i Bodø i september og utdelingen skjer under jubileumsmiddagen mandag kveld. Som vanlig blir det en høytidelig seanse hvor alle finalistene blir gjort stas på.

Prisen er på 25.000 kroner, i tillegg får barnehagen et utendørs skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2018.

Tidligere vinnere av Årets barnehager er:

  • Trondalen barnehage, Fredrikstad kommune 2017
  • Langøy friluftsbarnehage, Fjell kommune 2016