Brenner for gode arbeidsmiljø og friske barnehager

Brenner for gode arbeidsmiljø og friske barnehager

Ingen skal ha et bedre tilbud om bedriftshelsetjeneste til private barnehager. Det er målsettingen til denne gjengen i PBL Bedriftshelsetjeneste. Aldri har de utført så mange oppdrag for barnehagene som i 2017.

Publisert:

Daglig leder Ann-Heidi Pettersen oppsummerer året som har gått og forteller om planene for 2018.

De ansatte i PBL Bedriftshelsetjeneste er i ferd med å legge bak seg enda et år med mye aktivitet og mange spennende oppdrag for barnehagene.

Bildet øverst ble tatt da de ansatte var samlet i Bodø for en tid siden. Foruten HMS-rådgiver/yrkeshygieniker Sølvi Mellingen og HMS-rådgiver/fysioterapeut Johanne Lie-Berland er alle ansatte i PBL Bedriftshelsetjeneste til stede på bildet.

Med rett i underkant av 1.000 kunder, fra Hammerfest i nord til Lindesnes i sør, sier det seg selv at aktivitetsnivået er høyt. Og det har det vært gjennom hele 2017.

– Vi er glad for at så mange har valgt oss som sin bedriftshelsetjeneste og kan ikke tenke oss noe viktigere og mer verdifullt enn å få bidra til at barnehagene er sunne og gode arbeidsplasser. Ansatte som trives på jobb og et godt arbeidsmiljø er viktig for å kunne ha høy kvalitet på tilbudet til barn og foreldre, sier daglig leder Ann-Heidi Pettersen i PBL Bedriftshelsetjeneste.

(Saken fortsetter under faktarammen)

Dette er PBL Bedriftshelsetjeneste

  • Landets eneste bedriftshelsetjeneste skreddersydd for barnehager.
  • 996 kunder, fra Hammerfest i nord til Lindesnes i sør.
  • 16 ansatte med bred kompetanse innenfor en rekke fagfelt.
  • Kontor i Bodø, Oslo/Kolbotn, Bergen og Stavanger.
  • Daglig leder er Ann-Heidi Pettersen.
Les mer om tilbudet til bedriftshelsetjenesten her

Betjener kunder i hele landet

PBL Bedriftshelsetjeneste ble etablert i 2010, samme år som det kom krav om bedriftshelsetjeneste for barnehagene.

I dag teller bedriftshelsetjenesten 16 ansatte med bred og sammensatt kompetanse. Selskapet har ansatte i Bodø, Oslo/Kolbotn, Bergen og Stavanger, og betjener kunder over hele landet.

PBL Bedriftshelsetjenesten har en fri og uavhengig rolle i alle arbeidsmiljøspørsmål, og støtter og utfordrer både arbeidsgiver og arbeidstaker. Etter noen økonomisk utfordrende år har selskapet i PBL-konsernet også fått god kontroll på den økonomiske driften.

– Vi er i ferd med å legge bak oss et hektisk, men veldig bra år. Vi får mange gode tilbakemeldinger fra barnehagene som bruker oss og opplever at vi ofte gjør en positiv forskjell på alle de områdene som vi bistår barnehagene på, sier Pettersen.

Tilbyr hjelp på mange områder

De engasjerte fagfolkene i PBL Bedriftshelsetjeneste bistår hver dag barnehagene innenfor mange av de viktige fagområdene som bedriftshelsetjenesten dekker, deriblant: Ergonomi, inneklima, hygiene/smittevern, sykefraværsarbeid, psykososialt arbeidsmiljø, rus/ avhengighet, oppfølging av gravide, arbeidsmedisin, lederveiledning og systematisk HMS-arbeid.

Foruten oppstartsmøte inkluderer grunnpakken i PBL Bedriftshelsetjeneste årlig aktivitetsplanmøte, årsrapport, rådgiving på telefon og e-post, verktøy for sykefraværsoppfølging og nyhetsbrev.

3.000 deltakere på kurs i 2017

I tillegg til rådgiving og hjelp, tilbyr PBL Bedriftshelsetjeneste svært mange kurs og kursopplegg. I løpet av 2017 har bedriftshelsetjeneste hatt om lag 3.000 deltakere på sine kurs, aller flest på ergonomikurs, førstehjelpskurs, stressmestringskurs, kurs knyttet til det psykososiale arbeidsmiljøet og kurs i bruk av verktøyet PBL Mentor HMS.

– Kursene våre er veldig populære og vi jobber hele tiden med å oppdatere de og gjøre opplegget enda bedre. Vi kjører både mange åpne påmeldingskurs og bestillingskurs som gjerne avholdes i enkeltbarnehager eller en liten gruppe barnehager, forteller Ann-Heidi Pettersen – og legger til:

– Andre kurs som er populære er for eksempel de lovpålagte HMS-kursene, kurs om hvordan man bør håndtere sinte og truende foreldre og kurs om hvordan personligheten til de ansatte påvirker det som skjer på jobben.

Noen nøkkeltall fra 2017

  • 47 nye barnehager ble tilknyttet bedriftshelsetjenesten.
  • Arrangert 277 kurs med om lag 3.000 deltakere.
  • Utviklet nye tjenester som samlingsbasert opplegg innen relasjonsledelse, veiledning i PBL Mentor og JTI personlighetstest.
  • Sendt ut ni nyhetsbrev med informasjon og rådgiving om aktuelle tema.