To dager med inspirasjon og faglig påfyll

To dager med inspirasjon og faglig påfyll

Barnehagefolk fra hele landet er denne uken samlet på konferansen Barnehage 2018 i regi av PBL og KS. Statsråd Jan Tore Sanner pekte i sitt åpningsinnlegg på betydningen av tidlig innsats i barnehagen.

Publisert:

750 konferansedeltakere og flere hundre messegjester er samlet på Lillestrøm og Norges varemesse under konferansen Barnehage 2018 onsdag og torsdag denne uken. 

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner hadde tatt turen til Lillestrøm for å delta på åpningen av konferansen. 

I sitt åpningsinnlegg til Barnehage 2018-deltakerne snakket han mye om betydningen av tidlig innsats. Statsråden fremhevet særlig den viktige jobben barnehagen kan gjøre for de barna som har behov for spesiell støtte og oppfølging. 

Jan Tore Sanner på Barnehage 2018

 Mitt mål er å skape en barnehage og skole der bakgrunn ikke avgjør om du lykkes, sa statsråden blant annet. 

Sanner streifet i sitt innlegg også innom vårens store debatt om ny bemanningsnorm for barnehagene. 

Det er fjerde gang PBL og KS arrangerer denne konferansen på Norges Varemesse i Lillestrøm. Arrangementet inkluderer to dager konferanse med om lag 25 foredragsholdere, samt tilgang til en messedel med mange spennende utstillere.

PBL-direktør Arild M. Olsen og Erling Barlindhaug fra KS åpnet hele konferansen før de ga ordet til statsråd Sanner.

Åpnet konferansen. Erling Barlindhaug fra KS og PBL-direktør Arild M. Olsen åpnet Barnehage 2018. Åpnet konferansen. Erling Barlindhaug fra KS og PBL-direktør Arild M. Olsen åpnet Barnehage 2018.

Etter at statsråden avsluttet sitt innlegg fra hovedscenen var det klart for de første foredragsholderne fordelt på fire ulike scener.

Prisen halvert

Mange av foredragene på årets program handler om et verdibasert tema og det er to røde tråder som går igjen i alle foredragene – mobbing og godt læringsmiljø. Dette er temaer som er høyaktuelle for hele barnehagesektoren og som barnehagene må være gode på for å kunne oppnå enda høyere kvalitet for barna. 

For å kunne tilby enda flere som jobber i barnehage muligheten til å delta på Barnehage 2018, ble prisen i år halvert.

Det er god stemning og mye folk i messedelen under Barnehage 2018. Se bildeserie på Facebook. Det er god stemning og mye folk i messedelen under Barnehage 2018. Se bildeserie på Facebook.

Se bildeserier fra Barnehage 2018 på Facebook

Følg oss også på Snapchat og Instagram

Gratis messedel

Men det er ikke bare foredragene som gjør det interessant å sette av de to neste dagene på Lillestrøm og Norges Varemesse.

I en egen messedel som er gratis og åpen for alle som ønsker det, kan du besøke rundt 100 utstillere som alle har tilbud innenfor alt fra uteklær, mat, møbler og leker til førstehjelp og forsikring – for å nevne noe.