Inviterer til HMS-konferanse for en friskere barnehage

Inviterer til HMS-konferanse. Daglig leder i PBL Bedriftshelsetjeneste, Ann-Heidi Pettersen.

Inviterer til HMS-konferanse. Daglig leder i PBL Bedriftshelsetjeneste, Ann-Heidi Pettersen.

Inviterer til HMS-konferanse for en friskere barnehage

PBL Bedriftshelsetjeneste har i en årrekke arrangert ulike kurs rundt temaet HMS og arbeidsmiljø. Nå tar de steget ett hakk videre og inviterer til egen konferanse om temaet, med blant andre Trond-Viggo Torgersen på scenen.

Publisert:

Jobben med helse, miljø og sikkerhet i barnehagen er blitt en viktig oppgave for alle ledere i arbeidslivet. Ifølge europeiske forskere gir hver krone investert i arbeidsmiljø 2,2 kroner tilbake.  Det er med andre ord mye å spare på å investere i arbeidsmiljøet. Men hvordan kan du sikre et godt arbeidsmiljø og et stabilt og godt nærvær i din barnehage?

Det håper daglig leder Ann-Heidi Pettersen i PBL Bedriftshelsetjeneste at du skal få noen gode svar på når de arrangerer HMS-konferanse i Oslo 1. februar – for alle som jobber i barnehage.

Se programmet og meld deg på

– Vi ser stadig eksempler på at kontinuerlig arbeid med arbeidsmiljøet blir viktigere og viktigere ute i barnehagene. Men mange opplever det som vanskelig å ta tak i oppgaver som du kanskje ikke føler deg trygg på å håndtere, som for eksempel kriseledelse og hvordan du kan håndtere konflikter på arbeidsplassen, sier Pettersen.

Det beste av alt i egen konferanse

Det finnes etter hvert god kunnskap om hvilke arbeidsmiljøfaktorer som kan utgjøre en risiko for helse og arbeidsrelatert sykefravær, og tilsvarende hva som skal til for å fremme god helse og jobbengasjement. PBL Bedriftshelsetjeneste holder en rekke kurs innenfor ulike HMS-temaer med veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne.

– Derfor ønsker vi nå å ta de viktigste temaene inn i en egen konferanse, sier Ann-Heidi Pettersen.

Hun påpeker at PBL Bedriftshelsetjeneste er den eneste bransjespesifikke bedriftshelsetjenesten i Norge hvor HMS-rådgiverne kun jobber for og med barnehagene.

– Vi kjenner derfor barnehagens utfordringer knyttet til sykefravær og psykososialt arbeidsmiljø veldig godt. Vi vet hva som fungerer og ikke fungerer i barnehagene. Mye av den kompetansen vil vi dele på HMS-konferansen, sier hun.

Sett sammen ditt eget program

Det er satt sammen et rikholdig program, hvor deler av dagen vil bestå av parallellsesjoner, hvor du som deltaker kan sette sammen et program ut fra hva som er mest aktuelt for deg og din barnehage.  

Fellesforedragene består av følgende foredrag på hovedscenen:

  • Trond Viggo Torgersen, lege, standup-komiker og programleder – Tenke sjæl
  • Pål Molander, direktør Statens arbeidsmiljøinstitutt – Hvorfor blir arbeidsmiljø enda viktigere?
  • Frøydis Våge og Anette Grainger, PBL Bedriftshelsetjeneste – Konflikter på arbeidsplassen

– Her vil det med andre ord være noe for enhver smak. Pål Molander starter ut med en oppsummering av hva som viser seg å ha innvirkning på arbeidsmiljøet og hva som ikke påvirker. I tillegg vil deltakerne få mulighet til å høre mer om temaene relasjon og ledelse, Akan-arbeid, fysisk aktivitet, kriseledelse, risikovurdering og hvordan lykkes med et godt arbeidsmiljø. Og når det hele avsluttes med Trond Viggo Torgersen med sitt show «Tenke sjæl», så blir det ikke bedre, sier Pettersen og fortsetter.

– Alt ligger til rette for at dere som deltar kan ta med dere ny kunnskap, gode råd og inspirasjon tilbake til barnehagen. Så det er bare å ønske velkommen til en spennende dag med viktige tema på agendaen.

Vinn en iPad

HMS-konferansen arrangeres fredag 1. februar på Felix konferansesenter i Oslo fra klokken 09.00 – 15.45.

Er du medlem i PBL koster dagskonferansen 2.490 kroner og det inkluderer lunsjbuffet og annen servering hele dagen. Pris for ikke-medlemmer er 2890 kroner.

Er du tidlig ute med å sikre deg plass til konferansen er du også med i trekningen av en iPad.  

– Vi trekker en iPad blant de 60 første som melder seg på, så her er det lurt å være tidlig ute med påmeldingen, sier Ann-Heidi Pettersen. 

 Les mer og meld deg på