PBL Lederkonferanse 2018: Hun gir deg 6,5 tips for å bli en bedre leder

PBL Lederkonferanse 2018: Hun gir deg 6,5 tips for å bli en bedre leder

Solfrid Flateby lover at dersom du lytter til hennes råd og tar de med deg tilbake på jobb, så kommer du til å bli enda bedre barnehageleder etter lederkonferansen.

Publisert:

Det finnes mange tips om hvordan du kan bli en god leder og det eksisterer utallige teorier og modeller for «den perfekte leder». Solfrid Flateby mener det mest vesentlige mangler – helt konkrete tips om hvordan du faktisk kan lede bedre.

Solfrid Flateby

Engasjement i salen

Og hun vet hva hun snakker om. Flateby har lang fartstid og erfaring som leder og har blant annet vært på listen over Norges 100 største ledertalenter. Hennes foredrag er kjent for å skape engasjement i salen, og det kan du få oppleve under PBLs Lederkonferanse i Bodø 2. til 4. september hvor Flateby vil dele sine konkrete tips med landets barnehageledere.

Les mer og meld deg på lederkonferansen

– Jeg kunne vist frem mange modeller, snakket om strategi og forklart om ulike former for lederskap, men jeg tror ikke det er noe barnehageledere har mest bruk for. Jeg kommer med helt konkrete tips og råd til hva du kan gjøre mer av og hva du kan gjøre litt mindre av. Tipsene kan barnehagelederne kan ta med seg hjem og begynne å implementere allerede første dag de er tilbake på jobb, sier Solfrid Flateby.

– Men hva har de bruk for?

– Jeg tar det for gitt at det kommer veldig mange forskjellige mennesker på lederkonferansen med ulik erfaring, kunnskap og kompetanse. Men mest av alt ulike personligheter. Det betyr at vi har ulike utfordringer og ting vi burde fokusere på og jobbe med. Jeg skal gi seks og et halvt tips til å bli en enda bedre leder, og påstanden min er at du vil finne noe som passer for ditt lederskap

Lover effekt om du lytter og handler

– Så minst ett av disse tipsene passe godt for alle de ulike deltakerne?

– I all ubeskjedenhet, ja. Jeg er nesten sikker på at hver deltaker på lederkonferansen kommer til å tenke at minst ett av disse tipsene skal hjelpe meg og min barnehage, sier Flateby med et smil..

– Lover du altså at alle deltakerne på PBL Lederkonferanse skal bli en bedre leder av å høre på deg?

– Hvis de velger å ta imot tipsene og velger å prøve å jobbe med dette, så mener jeg det kommer til å ha effekt.

– Av ren nysgjerrighet, hva er det halve tipset?

– He he, det får du nok ikke vite før på lederkonferansen, men jeg skal si så mye som at en halv kan være mer enn en hel, og det er det aller beste tipset jeg gir!

Og det er mye mer å glede seg til, for det blir virkelig en ekstra innholdsrik lederkonferanse i år:

  • To dager med konferanse i Stormen konserthus
  • Inspirasjon, motivasjon og faglig påfyll for deg som er leder i en PBL-barnehage
  • Tre dager med samhold, stemning, liv og latter
  • Festmiddag med markering av PBLs 25-årsjubileum mandag
  • Presentasjon av Anne Lindboe, ny administrerende direktør i PBL fra 27. august
  • Mulighet for utflukter til Saltstraumen og Keiservarden søndag
  • Tradisjonsrikt velkomstarrangement i lavvo i Breivika søndag kveld
  • Avduking av flunkende nytt kunstverk på PBL-huset
  • Deltakelse fra Jan Tore Sanner og andre sentrale politikere
  • Kåring av prisen Årets barnehage 2018

Fakta om Solfrid Flateby:

• Har bakgrunn som allmennlærer og spesialpedagog, i tillegg til utdannelse i psykologi, ledelse og kommunikasjon.

• Hun har vært rådgiver og mentor for toppledere både i offentlig og privat sektor og har nærmere 20-års erfaring som konserndirektør HR, kultur og kommunikasjon for større norske selskap som Coca-Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI og Porsche).
• Solfrid Flateby har vært på listen over Norges 100 største ledertalenter ifølge E24.
• Hun har vunnet en rekke utmerkelser, deriblant Årets Unge Leder i Norges første vitenskapelige lederkåring i 2010, GULLKORN-prisen i 2010 for PR- og kommunikasjonsarbeidet med ’Lederkåring 2010’, ”Award of Commitment” i 2007, Sponsorprisen i 2008, samt en personlig utmerkelse for arbeid med integrering og mangfold av 14. august-komiteen i Norge, sammen med bl.a. HKH Kronprinsesse Mette Marit og Dronning Rania av Jordan.