PBL Lederkonferanse: Er du leder eller bare sjef?

Ledelse er et valg, ikke bare en stillingsbetegnelse du har på papiret, sier Erica Grunnevoll. Hun kommer til PBLs lederkonferanse for å gi deg hjelp til å lede både andre og deg selv.

Ledelse er et valg, ikke bare en stillingsbetegnelse du har på papiret, sier Erica Grunnevoll. Hun kommer til PBLs lederkonferanse for å gi deg hjelp til å lede både andre og deg selv.

PBL Lederkonferanse: Er du leder eller bare sjef?

Hvordan leder du dine medarbeidere og hvordan leder du deg selv? Erica Grunnevoll gir deg hjelp til å lede både andre og deg selv på lederkonferansen i september.

Publisert:

Ifølge Erica Grunnevoll er ledelse et middel for å skape gode resultater, men hvordan kan du være det beste middelet?

– Ledelse er et valg du tar, ikke bare en stillingsbetegnelse du har på papiret. Å være leder i en barnehage er også langt mer enn å sitte på et kontor og administrere, påpeker Erica Grunnevoll. 

Erica Grunnevoll

 

Utviklet anerkjente konsepter

Hun omtales som den lille spede kvinnen som med særdeles mye kraft og tyngde overrasker, begeistrer, og trollbinder sitt publikum i salen. Mennesker ler når de lytter til Erica, de rødmer, de ser ned, de kikker på kollegaen, de nikker, de kjenner seg igjen – det er deres hverdag hun både beskriver og berører.

– Å være leder handler ikke bare om hvordan du leder dine medarbeidere, men vel så mye om selvledelse. Er du en som leder dine medarbeidere eller er du bare sjef i barnehagen, spør Erica Grunnevoll når hun entrer scenen i Stormen konserthus under PBL Lederkonferanse 2. til 4. september.

Les mer og meld deg på PBL Lederkonferanse 

Og det er ikke uten grunn at den tidligere feltpresten i Forsvaret gjør stor suksess som foreleser, inspirator, kursleder, fasilitator, prosessleder og coach. Hun har utviklet anerkjente konsepter innenfor kommunikasjon og teamarbeid, endringsledelse, den nødvendige samtale og konflikthåndtering og har blant annet bistått mange barnehager i omstillingsprosesser og fastlåste arbeidskonflikter.

Den perfekte lederen

Erica Grunnevoll kommer ikke til lederkonferansen for å belære deg om hvordan du skal bli en bedre leder, men hvordan du kan hente frem de gode egenskapene du har og finne frem de gode egenskapene hos dine medarbeidere.

– Du må finne din egenart og ikke minst dine medarbeideres egenart. Det er viktig at du som leder er tydelig og får dine medarbeidere med deg. Jeg bruker mange eksempler og vil gi gode tips underveis, sier hun.

– Hvordan er den perfekte lederen?

– Den må være helt forferdelig, utbryter Erica Grunnevoll og fortsetter;

– Det viktigste er ikke å være perfekt, men å finne seg selv og sine styrker og gjøre det best mulig. Samtidig må du også være oppmerksom på dine svakheter. De kan fort bli din største trussel.

Og det er mye mer å glede seg til, for det blir virkelig en ekstra innholdsrik lederkonferanse i år:

  • To dager med konferanse i Stormen konserthus
  • Inspirasjon, motivasjon og faglig påfyll for deg som er leder i en PBL-barnehage
  • Tre dager med samhold, stemning, liv og latter
  • Festmiddag med markering av PBLs 25-årsjubileum mandag
  • Presentasjon av Anne Lindboe, ny administrerende direktør i PBL fra 27. august
  • Mulighet for utflukter til Saltstraumen og Keiservarden søndag
  • Tradisjonsrikt velkomstarrangement i lavvo i Breivika søndag kveld
  • Avduking av flunkende nytt kunstverk på PBL-huset
  • Deltakelse fra Jan Tore Sanner og andre sentrale politikere
  • Kåring av prisen Årets barnehage 2018

Fakta om Erica Grunnevoll:

• Har teologisk embetseksamen i bunn, og har arbeidet i flere år som prest i den norske kirke. Som prest har hun også erfaring fra fengsel, forsvar, FN-styrkene og oljeplattformer.

• Hun har også vært bidragsyter i flere av Forsvarets lærebøker innenfor stressmestring, ledelse og etikk.

• Var i flere år fast spaltist i Fædrelandsvennen og underviste på Høyskolen i Agder. Brukes jevnlig av VG som fagkommentator i forbindelse med artikler om motivasjon, relasjoner, kommunikasjon og coaching

• Erica CoachTeam AS – House of Leadership. Firmaet driver blant annet en av landets ledende skoler innen trening og utvikling av ledere og fagutdannelse av coacher godkjent av Den Norske CoachForening.