Stor suksess med besøk fra politikere

Daglig leder for Trondalen barnehage og Daglig leder for Samvirkebarnehagene, Kristin M. Epland og Mette Bakken, sammen med politikere fra syv ulike parter.

Daglig leder for Trondalen barnehage og Daglig leder for Samvirkebarnehagene, Kristin M. Epland og Mette Bakken, sammen med politikere fra syv ulike parter.

Stor suksess med besøk fra politikere

Mange barnehager har i disse dager besøk av politikere som i høst kan bli valgt inn på Stortinget. Trondalen barnehage i Fredrikstad fikk besøk av kandidater fra syv partier!

Publisert:

Tirsdag var det ekstra god stemning i Trondalen barnehage i Fredrikstad da hele syv politikere fant veien til den barnehagen.

Trondalen er en av åtte kandidater til PBL-prisen «Årets barnehage 2017». Planen er at alle de åtte finalistene skal få besøk av toppkandidatene fra de mest sentrale partiene i deres fylke.

Allerede er det gjennomført vellykkede besøk i Læringsverkstedet  Nerby barnehage i Stange, Espira Helldalsåsen barnehage i Bergen og Hundremeterskogen barnehage i Nittedal. 

Syv politikere på besøk i Trondalen barnehage

Fokuser på innholdet

I Trondalen kunne daglig leder Kristin M. Epland stolt vise frem sin barnehage til politikerne. Hun er overveldet over responsen, og glad for at de som skal styre landet er opptatt av nettopp barnehagen.

– Det er klart det er viktig at politikerne kommer på besøk, og jeg håper de har lært noe nytt i dag, sier hun.

– Fokuset blir så feil. Jeg skjønner ikke at politikerne bruker tid på å diskutere om barnehagene er privat eller kommunal, det de må fokusere på er innholdet i barnehagen. Alle er vi opptatt av å skape gode kvalitetsbarnehager til alle barnehager, sier hun.

Planlegger flere besøk

 

Politikerbesøk i PBL-barnehager

Kandidater til høstens stortingsvalg fra Hedmark var på besøk i Læringsverkstedet Nerby barnehage i Stange kommune 16. august. Dan Cato Røe, Stangeavisa.
Kandidater til høstens stortingsvalg fra Hedmark var på besøk i Læringsverkstedet Nerby barnehage i Stange kommune 16. august. Dan Cato Røe, Stangeavisa.
Kandidater til høstens stortingsvalg fra Hedmark var på besøk i Læringsverkstedet Nerby barnehage i Stange kommune 16. august. Foto: Dan Cato Røe, Stangeavisa.
Kandidater til høstens stortingsvalg fra Hedmark var på besøk i Læringsverkstedet Nerby barnehage i Stange kommune 16. august. Dan Cato Røe, Stangeavisa.
Kandidater til høstens stortingsvalg fra Akershus var på besøk i Hundremeterskogen barnehage i Nittedal kommune 17. august.
Daglig leder i Hundremeterskogen barnehage i Nittedal, Niels Bjørn Olsen, fikk 17. august storfint besøk fra kandidater til høstens stortingsvalg fra Akershus. Sju politiske partier var representert, med blant annet Trine Skei Grande fra Venstre.
IMG_2960.JPG
Eier og daglig leder Anette Lauareid Hovda fikk besøk av Hordaland Frp sin førstekandidat, Helge André Njåstad i Småfolk Barnehage 11. august.

Krevende finansieringssystem

Selv om politikerne i Trondalen er enige i viktigheten av tidlig innsats og vil prioritere barnehagene, har de ikke noe godt svar på om dagens finansieringssystem støtter en slik satsing.

I dag er forskjellen i tilskudd mellom den beste og dårligste kommunen i landet på over 100.000 i året per barn. Det er også krevende for de ansatte i barnehagen å forholde seg til usikkerheten rundt tilskudd, når det kan variere fra år til år beroende på kommunale budsjett.

 Det er jeg som må forholde meg til disse tallene som ikke går opp. Heldigvis har barnehagen en god tradisjon med dugnadsarbeid, og mye av vedlikeholdsarbeidet utføres gratis av foreldrene. Men det er ergerlig og ikke ha råd til det nødvendige, påpeker hun. 

Jobber målbevisst

Epland fikk fortalt politikerne om hvordan det er å drive barnehage og om hvor viktig de ansattes kompetanse og organisasjonens verdier er for å gi barna en trygg barnehage.

Hun kunne fortelle om et rekordlavt sykefravær og hva de gjør for at arbeidsmiljøet skal være best mulig.

I Trondalen jobber de også målrettet for å være en synlig samfunnsaktør. De har blant annet ambisjon om å starte opp samarbeid med SOS- barnebyer.

Godt oppmøte

Mange barnehager har i disse dager besøk av politikere som vil lære mer om den norske barnehagesektoren. De syv politiske partiene som var representert i Trondalen stilte med følgende kandidater:

  • Elin Tvete, Senterpartiet
  • Anita Vik, Fremskrittspartiet
  • Camilla Eidsvold, Sosialistisk venstreparti
  • Siri Martinsen, Arbeiderpartiet
  • Monica Gåsvatn, Høyre
  • Helene Winther, Miljøpartiet de grønne
  • Line Henriette H. Hjemdal, Kristelig folkeparti

Oppfordrer medlemsbarnehagene til å invitere

– Det er viktig at politikerne får kjennskap til hva som egentlig foregår i barnehagesektoren og det er bra at de stiller opp når barnehagen inviterer. De aller fleste driver gode barnehager, slik som Kristin og kollegaene hennes gjør. Vi oppfordrer derfor flere barnehager til å invitere politikere fra deres fylke på besøk, sier kommunikasjonsdirektør i PBL Marius Iversen.

– Barnehagene har en veldig viktig samfunnsoppgave og det er viktig å spre kunnskap om hvordan barnehagene jobber. Vi håper flere politikere tar turen i en av sine nærliggende barnehager for å få et innblikk i hvordan de drives, fortsetter Iversen.

Inviter en politiker du også!

Ønsker du å invitere en politiker til din barnehage og vil ha hjelp med det praktiske?

Ta kontakt med oss i PBL på epost . Vi hjelper deg gjerne!

Har du allerede hatt besøk av en politiker? Send oss gjerne bilder!