På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Kurs om samvirkeloven - siste sjanse!

Innen 1. januar 2013 må alle barnehager organisert som samvirkelag, forening, BA eller andelslag være underlagt samvirkeloven. 12. september - dagen etter PBL Lederkonferanse - kan du være med på det siste kurset om samvirkeloven.

Av: Informasjonsavdelingen     12.06.2012

De fleste barnehager som i dag er organisert som samvirkelag, forening, BA eller liknende, hvor barnas foreldre er medlemmer (andelshavere), må senest innen 1. januar 2013 bringe organiseringen og driften av barnehagen i tråd med samvirkeloven.

Klikk her for mer informasjon om organisering og drift etter samvirkeloven.  

Ekstra kursdag om samvirkeloven

Dagen etter PBLs lederkonferanse, som arrangeres i Bodø 9. til 11. september, gir vi deg muligheten til å delta på det siste av våre kurs om samvirkeloven. Kurset holdes onsdag 12. september klokken 09.00-14.00.

PBLs kurs om samvirkeloven gir eiere og daglig ledere en innføring og oversikt over den nye samvirkelovens regler. I tillegg til praktiske opplysninger om tilpasninger barnehagen må foreta innen januar 2013, vil kurset gjennomgå de sentrale bestemmelsene i samvirkeloven som vil være relevant for barnehager.

Årets viktigste møteplass

PBL Lederkonferanse er for mange ledere i PBL-barnehager årets viktigste faglige møteplass. 

På årets program står også den kjente kommentatoren og tidligere hodejegeren Elin Ørjasæter, samt Per Jacob Svenkerud som ble kjent som han som varslet om ukulturen i Norsk Tipping. Felles for alle foredragsholderne er at de tar lederutfordringene dine på alvor.  

Også det sosiale er vel ivaretatt under konferansen og det er satt av rikelig med anledninger til å treffe kolleger i uformelle omgivelser. 

Klikk her for å se hele programmet til PBL Lederkonferanse