På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Husk påmeldingsfristen!

Nå er det få dager igjen til påmeldingsfristen for PBL Lederkonferanse i Bodø 9.–11. september. Kommer du på høstens konferanse for barnehageledere? 

Av: Infomasjonsavdelingen     14.08.2012

– For mange barnehageledere er PBL Lederkonferanse årets viktigste møteplass. Vi er stolte over å kunne tilby et program som er rendyrket på ledelse, sier Anne-Lise Grundstad Meby, prosjektleder for PBL Lederkonferanse. 

Til nå har 250 meldt seg på høstens lederkonferanse. Påmeldingsfristen er 20. august.

Meld deg på her!

Engasjerte foredragsholdere

På menyen under årets lederkonferanse står mange kjente og engasjerte foredragsholdere. 

– Blant annet kommer den kjente retorikkeksperten Elaine Eksvärd (tidligere Bergquist). I sitt foredrag ”Hersketeknikker” hjelper hun oss å identifisere ulike hersketeknikker og gir konkrete tips om hva man kan gjør for å håndtere disse, forteller Anne-Lise Grundstad Meby.

Blant de andre foredragsholderne finner du navn som Elin Ørjasæter og Paul Otto Brunstad. Felles for alle er at de tar lederutfordringene dine på alvor.

Klikk her for å se hele programmet til PBL Lederkonferanse i Bodø 9. til 11. september.

Sosiale høydepunkter

For mange er de sosiale rammene like viktige som de faglige. Under lederkonferansen har du mange muligheter til å treffe dine kolleger i uformelle omgivelser.

– For de som kommer til Bodø tidlig på søndag, tilbyr vi i år båttur i Bodøs skjærgård eller guidet havsafari i Saltstraumen. Etterpå drar vi til velkomstarrangementet i Geitvågen, der det venter god mat og musikk i lavvoen, forteller Anne-Lise Grundstad Meby.

Dagskurs i samvirkeloven

Dagen etter at lederkonferansen er over, altså 12. september, arrangerer PBL et dagskurs i samvirkeloven.

Barnehager som er organisert som økonomiske foreninger eller andelslag må innrette seg etter den nye samvirkeloven senest innen 1. januar 2013. Kurset gir en innføring i, og oversikt over, den nye samvirkelovens regler.

Hvorfor ikke bli igjen i Bodø en dag ekstra?

Meld deg på PBL Lederkonferanse her!